Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Tenis

Serenu Williamsovú trápi boľavý lakeť, dá si týždeň pauzu

Svetová jednotka Serena Williamsová, archívne foto Foto: FOTO TASR/AP

Tridsaťtriročná tenistka utrpela zranenie počas tréningu a v Bastade odstúpila krátko pred súbojom 2. kola, v ktorom mala nastúpiť proti Češke Kláre Koukalovej.

New York 19. júla (TASR) - Americká tenistka Serena Williamsová si dopraje približne týždňový odpočinok, aby si doliečila boľavý lakeť. Pre zdravotné problémy sa už svetová jednotka odhlásila z turnaja WTA vo švédskom Bastade, verí však, že zranenie nenabúra jej prípravu na blížiaci sa US Open (31. augusta - 13. septembra 2015). Informovala o tom agentúra AP.

Tridsaťtriročná tenistka utrpela zranenie počas tréningu a v Bastade odstúpila krátko pred súbojom 2. kola, v ktorom mala nastúpiť proti Češke Kláre Koukalovej. Serena Williamsová sa pokúsi v septembri na kurtoch vo Flushing Meadows vyhrať aj štvrtý grandslamový turnaj v sezóne a získať tak prestížny Grand Slam. Triumfovať na štyroch najvýznamnejších podujatiach počas jednej sezóny sa naposledy podarilo legendárnej Nemke Steffi Grafovej v roku 1988.

Williamsová už má na svojom konte svoj osobný "Serena Slam", keď zvíťazila na US Open 2014 a v tomto roku na Australian Open, Rolland Garros i vo Wimbledone.