Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tenis

Lipták má dôveru výkonného výboru, čaká ho rokovanie o novej zmluve

Matej Lipták Foto: TASR/Martin Baumann

Výkonný výbor vníma fedcupového kapitána Mateja Liptáka ako odborníka, ktorý môže prispieť k skorému návratu Sloveniek do elitnej skupiny Fed Cupu.

Bratislava 20. júna (TASR) - Generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška bude rokovať s fedupovým kapitánom Matejom Liptákom o novej zmluve na rok 2015. Slovenky nastúpia 7.-8. februára v 1. kole II. svetovej skupiny v Holandsku.

"Vystúpenie fedcupového tímu v roku 2014, vzhľadom na vypadnutie zo svetovej skupiny, hodnotí výkonný výbor STZ ako neúspech. Napriek tomu VV STZ vníma kapitána tímu Mateja Liptáka ako odborníka, ktorý môže prispieť k skorému návratu Slovenska do elitnej skupiny Fed Cupu. Preto poveruje generálneho sekretára Igora Mošku rokovaním s Matejom Liptákom o podmienkach novej zmluvy na rok 2015,“ uvádza sa v komuniké výkonného výboru STZ.

Po aprílovej prehre 1:3 v Kanade v baráži o účasť vo svetovej skupine sa na adresu Liptáka zniesla vlna kritiky. Vedenie STZ mu vyčítalo, že súhlasil s tým. aby jeho zverenka a slovenská jednotka Dominika Cibulková v čase konania zápasu štartovala na turnaji WTA v Kuala Lumpur. V Kanade neboli Liptákovi k dispozícii ani Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková.