Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tenis

Davis Cup: Chorvátsko vedie nad Francúzskom, Čorič zdolal Chardyho

Na archívnej snímke Borna Čorič. Foto: TASR/AP

Čorič prelomil prvé dve podania svojho súpera a dostal sa do vedenia 4:0. Chardyho nepustil ani k jednému brejkbalu a prvý set vyhral presvedčivo 6:2.

Lille 23. novembra (TASR) - Chorvátski tenisti vedú vo finále Davisovho pohára 2018 na antuke v Lille nad domácim Francúzskom po úvodných dvojhrách 2:0. Po víťazstve Bornu Čoriča nad Jeremym Chardym 6:2, 7:5, 6:4 pridal druhý bod Marin Čilič, ktorý vyhral nad Jo-Wilfriedom Tsongom 6:3, 7:5, 6:4.


Čorič prelomil prvé dve podania svojho súpera a dostal sa do vedenia 4:0. Chardyho nepustil ani k jednému brejkbalu a prvý set vyhral presvedčivo 6:2. Vo vyrovnanom druhom dejstve rozhodol Čoričov brejk za stavu 5:5, Chorvát si následne svoj servis udržal a získal vo svoj prospech aj druhý set. Chardy prišiel o svoje podanie v treťom sete za stavu 1:2 a chorvátsky tenista ukončil tretí set a zápas druhým premeneným mečbalom.

V druhom piatkovom stretnutí stačilo Čiličovi na víťazstvo v každom sete jedenkrát prelomiť podanie súpera. V úvodnom dejstve získal Tsonga pri podaní Chorváta iba jeden fiftín. V ďalšom priebehu zápasu si domáci hráč vybojoval päť brejkbalov, ani jeden však nepremenil a tak Čilič získal pre Chorvátsko druhý finálový bod.

Obhajcovia "šalátovej misy" Francúzi bojujú o jedenásty triumf, Chorváti sa snažia získať druhý titul v histórii, prvýkrát ho vybojovali v roku 2005 na Slovensku.

Davisov pohár 2018 - finále:



Francúzsko - Chorvátsko 0:2
Jeremy Chardy - Borna Čorič 2:6, 5:7, 4:6
Jo-Wilfried Tsonga - Marin Čilič 3:6, 5:7, 4:6

Ďalší program:
sobota 24. novembra, 14.00: Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut - Ivan Dodig, Mate Pavič
nedeľa 25. novembra, 13.00: Chardy - Čilič, Tsonga - Čorič