Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tenis

Čorič musí ísť na operáciu, chce stihnúť novembrové finále Daviscupu

Chorvátsky tenista Borna Čorič reaguje po bodovom zisku v zápase proti Američanovi Taylorovi Fritzovi v 1. kole grandslamového tenisového turnaja Roland Garros v Paríži 24. mája 2016. Foto: TASR/AP

Štyridsiaty druhý hráč sveta pre denník Sportske Novosti potvrdil, že zákroku sa podrobí na budúci týždeň.

Záhreb 23. septembra (TASR) - Chorvátsky tenista Borna Čorič musí ísť na operáciu kolena a hrozí mu, že vynechá novembrové finále Davisovho pohára proti Argentíne. Štyridsiaty druhý hráč sveta pre denník Sportske Novosti potvrdil, že zákroku sa podrobí na budúci týždeň.

Čorič pre problémy s kolenom nedohral dva z troch predchádzajúcich duelov, vrátane prehry v 1. kole US Open so Španielom Felicianom Lopezom. V semifinále DP nestačil na Francúza Richarda Gasqueta, Chorváti napriek tomu postúpili. "Musím ísť na chirurgický zákrok, aby som vyriešil patálie s kolenom. Operovať ma budú na budúci týždeň v Záhrebe. Stále verím, že finále stihnem a budem môcť hrať," povedal Čorič.

Podľa Sportske Novosti rekonvalescencia potrvá šesť až osem týždňov. Finále Davisovho pohára je na programe 25. až 27. novembra. Hrať sa bude v Chorvátsku, dejisko stretnutia je vo výbere.