Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Tenis

Kužmová vyradila Larssonovú a je v semifinále EMPIRE Slovak Open

Na snímke slovenská tenistka Viktória Kužmová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V dueli o postup do finále sa v sobotu stretne s Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou, ktorá zdolala štvrtú nasadenú Japonku Kurumi Narovú.

Trnava 18. mája (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa prvýkrát v kariére prebojovala do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ITF EMPIRE Slovak Open v Trnave. Vo štvrťfinále po výbornom výkone vyradila najvyššie nasadenú Švédku Johannu Larssonovú 6:0, 7:6 (4). V dueli o postup do finále sa v sobotu stretne s Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou, ktorá zdolala štvrtú nasadenú Japonku Kurumi Narovú 7:6 (2), 7:6 (3).

Kužmová nastúpila na zápas s Larssonovou necelé dve hodiny po tom, ako zdolala v 2. kole Američanku Madison Brengleovú. Slovenská fedcupová reprezentantka mala raketový štart, dvakrát prelomila podanie Larssonovej a za 19 minút jej uštedrila "kanára". Kužmová hrala rýchlo a agresívne, výborne returnovala. O osude druhého dejstva rozhodol tajbrejk, v ktorom vďaka odvážnej hre slávila úspech Kužmová.

Zverenke trénera Michala Mertiňáka sa podaril husársky kúsok, keď v jeden deň zdolala dve hráčky z prvej svetovej stovky. "Dnes som hrala naozaj veľmi dobre, proti Larssonovej vari ešte lepšie ako proti Brengleovej. Bolo ťažké pripraviť sa po takom krátkom čase na ďalší zápas, no počasie človek neovplyvní. Vo štvrtok pršalo a dnes bol nahustený program. Začala som veľmi dobre, súperka sa v prvom sete vôbec nechytala. Nerobila som žiadne chyby, hrala som agresívne. V druhom sete začala lepšie servovať a bol to boj o každý gem, rozhodli v ňom úplné maličkosti," povedala Kužmová, ktorá sa vďaka postupu medzi elitné kvarteto posunula v onlajn vydaní svetového rebríčka WTA na 101. miesto.

Dvojhra - štvťfinále:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Johanna Larssonová (1-Švéd.) 6:0, 7:6 (4)
Jekaterina Alexandrovová (Rus.) - Kurumi Narová (4-Jap.) 7:6 (2), 7:6 (3)
Veronica Cepedeová-Roygová (Parag.) - Tereza Martincová (ČR) 6:1, 3:0 - skreč


Šramková vypadla


Nedarilo sa Rebecce Šramkovej, ktorá prehrala s kolegyňou z trnavskej akadémie Ukrajinkou Angelinou Kalininovou 2:6, 4:6. "Súperka hrala naozaj výborne, takticky. Takmer celý čas si držala kvalitu servisu, dnes bola lepšia. Bojovala som až do poslednej loptičky a aj keď sa mi podarilo uhrať nejaké fiftíny, v dôležitých momentoch zahrala výborne," uznala Šramková kvality zverenky slovenského trénera Vladimíra Pláteníka.

Dvojhra - 2. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Madison Brengleová (5-USA) 6:4, 7:6 (1)
Angelina Kalininová (Ukr.) - Rebecca ŠRAMKOVÁ (SR) 6:2, 6:4
Kurumi Narová (4-Jap.) - Andrea Petkovičová (Nem.) 6:3, 6:2
Johanna Larssonová (1-Švéd.) - Viktorija Golubicová (Švajč.) 7:6 (4), 6:2
Veronica Cepedeová-Roygová (Parag.) - Maja Cwalinská (Poľ.) 7:6 (4), 6:0
Anna Blinkovová (Rus.) - Francoise Abandová (Kan.) 6:1, 3:1 - skreč