Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Mladé tenistky postúpili do finále Junior Fed Cup-u v Mexiku

Slovenská tenistka Viktória Kužmová Foto: TASR/Pavel Neubauer

V boji o titul nastúpia zverenky kapitána Daniela Čálika proti úspešnejšiemu tímu zo zápasu USA - Rusko.

Mexico City 26. septembra (TASR) - Slovenské tenistky do 16 rokov sa prebojovali do finále MS v mexickom San Luis Potosí a majú isté minimálne strieborné medaily. V semifinále Junior Fed Cup-u vedú po dvojhrách nad Maďarskom 2:0. O úvodný bod pre slovenské farby sa postarala Tereza Mihalíková, ktorá zdolala Dalmu Gálfiovú v dvoch setoch 6:4, 6:3.

V druhom singli si Viktória Kužmová poradila s Fanni Stollarovou v troch setoch 6:1, 5:7, 6:4. V rozhodujúcom dejstve otočila z 2:4. Slovensko bolo v ére samostatnosti vo finále v roku 1998 v talianskom Cuneu a o sezónu neskôr v austrálskom Perthe. V boji o titul nastúpia zverenky kapitána Daniela Čálika, ktoré Maďarkám odplatili prehru z ME do 16 rokov, proti úspešnejšiemu tímu zo zápasu USA - Rusko.

Prezident Slovenského tenisového zväzu Tibor Macko mal z postupu do finále veľkú radosť. "Je to skvelý úspech, postúpiť do finále v tímových súťažiach je perfektný výsledok. Dievčatá v tomto roku zápasili so zdravotnými problémami, v Mexiku konečne nastúpili v kompletnom zložení a zdolali silné Maďarky. Zápas Kužmovej bol ako na hojdačke, no Viktória zvládla jeho dramatický záver. Vo finále dievčatá nemajú čo stratiť. Američanky vo svojom strede s Catherine Bellisovou, ktorá na US Open zvíťazila nad Dominikou Cibulkovou, sú najväčšími favoritkami celého turnaja. Naše hráčky sú však vo veľkej pohode a určite zabojujú," povedal pre TASR Macko.