Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Tenis

Indoor Open: Čišovská s Juríkovou vypadli vo štvrťfinále štvorhry

Na snímke slovenská tenistka Lenka Juríková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Slovenky držali s favorizovanou dvojicou krok len v prvom sete, v tajbrejku napokon prehrali 6:7 (3). V druhom už český pár dominoval a po výsledku 6:2 si zabezpečil miestenku v semifinále.

Bratislava 10. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová postúpila do štvrťfinále turnaja ITF Slovak Indoor v bratislavskom NTC. V česko-slovenskom súboji vyradila nasadenú osmičku a vlaňajšiu víťazku podujatia Jesiku Malečkovú za 88 minút v dvoch setoch dvakrát 6:4.

Slovenka mala výborný vstup do zápasu, v treťom geme zobrala podanie svojej súperke a po 34 minútach napokon získala prvý set. V druhom dejstve to bol oveľa vyrovnanejší súboj, kľúčový sa však ukázal deviaty gem, v ktorom si Malečková neudržala servis a za 78 minút slovenskej tenistke podľahla. "Bol to veľmi ťažký zápas. Vedela som, že bola na turnajoch v Amerike. Dúfala som, že bude unavená. Dvakrát si na kurt zavolala aj doktora. Veľmi dobre podávala, ja tiež, držali sme si preto svoje servisy. Bolo to o úplných maličkostiach. Dúfam, že sa dostanem čo najďalej a budem pre to robiť všetko," zhodnotila Kužová zápas pre oficiálnu stránku podujatia. Vo štvrťfinále sa stretne s holandskou kvalifikantkou Bibiane Schoofsovou. Premožiteľka Slovenky Chantal Škamlovej vyradila v osemfinále Švajčiarku Rebeku Masarovú v troch setoch 7:6 (5), 3:6 a 6:0.

Ďalej ide aj nasadená štvorka Nemka Tamara Korpatschová, ktorá v dvoch setoch 6:3 a 6:2 prešla cez Talianku Martinu Trevisanovú. Vo štvrťfinále sa predstaví aj ďalšia Holanďanka Arantxa Rusová, po vyše dvojhodinovom boji a v troch setoch v pomeroch 6:4, 2:6 a 7:5 postúpila cez Kathinku Von Deichmannovú z Lichtenštajnska.

S turnajom sa vo štvrťfinále štvorhry rozlúčil slovenský pár Romana Čišovská a Lenka Juríková, keď nestačil na nasadené dvojky Lenku Kunčíkovú a Karolínu Stuchlú z Česka. Slovenky držali s favorizovanou dvojicou krok len v prvom sete, v tajbrejku napokon prehrali 6:7 (3). V druhom už český pár dominoval a po výsledku 6:2 si zabezpečil miestenku v semifinále.

Vo štvorhre zostali pred finálovými bránami Slovenka Vivien Juhászová s Maďarkou Ágnes Butkovou, za 49 minút prehrali s nasadenými jednotkami Jocelyn Raeovou a Annou Smithovou z Veľkej Británe hladko 1:6, 4:6.

dvojhra - osemfinále:
Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Jesika Malečková (8-ČR) 6:4, 6:4
Isabella Šinikovová (3-Bul.) - Alexandra Cadantuová (Rum.) 6:3, 7:6 (7)
Cristina Andreea Mituová (7-Rum.) - Fiona Ferrová (Fr.) 6:1, 6:2
Tereza Smitková (6-ČR) - Cristiana Ferrandová (Tal.) 6:2, 6:2
Bibiane Schoofsová (Hol.) - Rebeka Masarová (Švaj.) 7:6 (5), 3:6, 6:0
Tamara Korpatschová (4-Nem.) - Martina Trevisanová (Tal.) 6:3, 6:2
Arantxa Rusová (5-Hol.) - Kathinka Von Deichmannová (Licht.) 6:4, 2:6, 7:5

štvorhra - štvrťfinále:

Lenka Kunčíková, Karolína Stuchlá (2-ČR) - Romana ČISOVSKÁ, Lenka JURÍKOVÁ (SR) 7:6 (3), 6:2
Jocelyn Raeová, Anna Smithová (1-V.Brit.) - Anita Husaričová, Kimberley Zimmermannová (BaH./Belg.) 6:4, 6:3 Eva Wacannová, Quirine Lemoineová (4-Hol.) - Tamara Korpatschová, Diana Marcinkevičová (Nem./Lot.) 7:6 (2), 5:7, 10:7

štvorhra - semifinále:
Jocelyn Raeová, Anna Smithová (1-V.Brit.) - Ágnes Buktová, Vivien JUHÁSZOVÁ (Maď./SR) 6:1, 6:4