Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Tenis

Juríková je rada, že opäť postúpila do hlavnej súťaže

Na snímke slovenská tenistka Lenka Juríková. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vo finálovom druhom kole kvalifikácie si ako nasadená štvorka poradila so štrnástkou "pavúka" Chorvátkou Mijačikovou 2:0 na sety.

Bratislava 7. novembra (TASR) - Slovenská tenistka Lenka Juríková sa rovnako ako vlani prebojovala do hlavnej súťaže na turnaji ITF Slovak Indoor v bratislavskom NTC. Vo finálovom druhom kole kvalifikácie si ako nasadená štvorka poradila so štrnástkou "pavúka" Chorvátkou Ani Mijačikovou 7:6 (3), 6:2. V prvom sete nevyužila členka TC EMPIRE Trnava vedenie 3:1, no v tajbrejku dominovala. Druhé dejstvo už bolo jasne v réžii Juríkovej.

"Som veľmi rada, že som sa na domácom turnaji opäť kvalifikovala do hlavnej súťaže. Mijačiková bola náročná súperka. Poznáme sa už dlho, aj ona bola pred pár rokmi vo svetovom rebríčku WTA okolo 190. miesta. Najväčšie problémy mi robili jej bekhendové slajzy. Počas celého zápasu som podávala štandardne, aj keď som si prehrala dva servisy. Dôležité bolo, že na konci druhého setu som začala lepšie returnovať," povedala Juríková pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu.

Kvalifikácia - finále:

Lenka JURÍKOVÁ (4-SR) - Ani Mijačiková (14-Chor.) 7:6 (3), 6:2
Anastasia Pribylovová (6-Rus.) - Sandra JAMRICHOVÁ (SR) 6:4, 6:4