Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Tenis

Djokovič odštartoval Turnaj majstrov výhrou. Zdolal debutanta Thiema

Novak Djokovič Foto: TASR/AP

V skupine Ivana Lendla sa ešte v londýnskej O2 aréne večer predstavia Kanaďan Miloš Raonič a Francúz Gael Monfils.

Londýn 13. novembra (TASR) - Srbský tenista Novak Djokovič vstúpil do turnaja majstrov v Londýne víťazstvom. Obhajca titulu zdolal rakúskeho debutanta Dominica Thiema v troch setoch 6:7 (10), 6:0 a 6:2. Zápas trval 2:02 h. V skupine Ivana Lendla sa ešte v londýnskej O2 aréne večer predstavia Kanaďan Miloš Raonič a Francúz Gael Monfils.

Thiem držal s Djokovičom krok v celom prvom sete a napokon ho získal v dramatickom tajbrejku. Obaja hráči mali v úvodnom dejstve k dispozícii po jednom brejkbale bez využitia a tak rozhodovala až skrátená hra. V nej viedol Thiem už 6:3, no napokon využil až svoj v poradí siedmy setbal, ktorým upravil na 12:10 vo svoj prospech.

Strata prvého setu Djokoviča správne "nabudila" a v celom druhom stratil spolu iba desať loptičiek. Súpera k ničomu nepustil a za niečo viac ako dvadsať minút mu nadelil "kanára". Cestu za víťazstvom si definitívne vydláždil brejkom v tretej hre rozhodujúceho setu a náskok 3:1 už z rúk nepustil. Nad Thiemom tak vyhral aj vo štvrtom vzájomnom dueli, Rakúšan mu ale prvýkrát dokázal zobrať set.

"Dominic začal veľmi dobre a prvý set sa hral obojstranne na vysokej úrovni. Zaslúžil si vyhrať tajbrejk, pretože v rozhodujúcich momentoch bol lepší hráč. Brejk na začiatku druhého setu bol pre ďalší vývoj rozhodujúci, potom som sa začal cítiť uvoľnenejšie a dokázal som zápas otočiť. Diváci boli skvelí, tu v Londýne sa mi hrá veľmi dobre," hodnotil Djokovič. Zdolaný Thiem mal radosť aspoň zo zisku setu: "Prvý set bol z mojej strany skvelý, ale potom som už nemal dostatok energie, ktorú na Novaka potrebujete. Je pre mňa neuveriteľné hrať na takomto významnom podujatí a hoci som unavený, už sa neviem dočkať druhého zápasu."

Turnaj majstrov v Londýne

skupina Ivana Lendla:

Novak Djokovič (2-Srb.) - Dominic Thiem (8-Rak.) 6:7 (10), 6:0, 6:2