Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Tenis

Masters: Muguruzová Blancová vyradila Šafářovú, Kerberová Kvitovú

Na snímke Garbine Muguruzová Blancová odvracia úder Lucie Šafářovej v úvodnom zápase bielej skupiny na turnaji Masters v pondelok 26. októbra 2015 v Singapure. Foto: TASR/AP/Wong Maye-E

Muguruzovej Blancovej sa v Ázii na jeseň mimoriadne darí.

Singapur 26. októbra (TASR) - Španielska tenistka Garbine Muguruzová Blancová úspešne vstúpila do zápolení na MS WTA Tour v Singapure. V úvodnom zápase bielej skupiny v súboji dvoch debutantiek na Masters zdolala ako nasadená dvojka Češku Luciu Šafářovú 6:3, 7:6 (4). V druhom dejstve otočila z 1:3 a odplatila súperke prehru z Roland Garros v Paríži, kde Šafářová postúpila až do finále. V druhom súboji bielej skupiny zvíťazila Nemka Angelique Kerberová nad Češkou Petrou Kvitovou 6:2, 7:6 (3).

Muguruzovej Blancovej sa v Ázii na jeseň mimoriadne darí. Na turnaji v Pekingu získala wimbledonská finalistka doposiaľ najcennejší titul na okruhu WTA. O víťaznú trofej bojovala aj vo Wuchane, kde pre zranenie skrečovala finále proti Američanke Venus Wllliamsovej. V najnovšom vydaní rebríčka je Španielka prvýkrát v kariére svetovou trojkou. Šafářová, ktorá v Singapure po boku Američanky Betthanie Mattekovej-Sandsovej účinkuje aj vo štvorhre, po pauze zavinenej bakteriálnou infekciou ešte nevyhrala ani jeden singlový zápas.

Muguruzová Blancová mala z víťazstva nad českou ľaváčkou veľkú radosť. "Pred zápasom som bola nervózna, veď išlo o moju singlovu premiéru na MS WTA Tour. Vedela som, že proti Lucii to bude veľmi náročné. Na Roland Garros podala vo štvrťfinále vynikajúci výkon. Dnes som jej chcela túto prehru odplatiť a som veľmi rada, že sa mi to podarilo. Bojovala som o každú loptičku a od úvodu stretnutia som bola maximálne koncentrovaná," povedala rodáčka z Venezuely v prvom interview priamo na kurte.

Kerberová v prvom sete duelu s Kvitovou na dvorci dominovala. Opierala sa o svoju tradične skvelú defenzívu, robila menej nevynútených chýb. V druhom dejstve viedla Kvitová 4:2 a za stavu 6:5 mala k dispozícii dva setbaly. Kerberová si však vynútila tajbrejk, v ktorom slávila úspech a upravila vzájomnú bilanciu s dvojnásobnou wimbledonskou šampiónkou na 3:4. Kvitová sa po prekonaní mononukleózy stále nedostala do optimálnej hernej pohody.

Kerberová bola rada, že zvládla zápas v dvoch setoch. "Triumf nad Petrou si veľmi cením. Je to skvelá hráčka, túto sezónu mala veľmi úspešnú. V druhom sete to bolo veľmi tesné, bojovali sme o každú loptičku. Podarilo sa mi otočiť z 2:4 na 5:4, podávala som na víťazstvo, no súperka potom získala ďalšie dva gemy a mala som čo robiť, aby som si vynútila tajbrejk. Ďakujem všetkým divákom, ktorí prišli," povedala Nemka.

MS WTA Tour - biela skupina:

Angelique Kerberová (6-Nem.) - Petra Kvitová (4-ČR) 6:2, 7:6 (3)
Garbine Muguruzová Blancová (2-Šp.) - Lucie Šafářová (8-ČR) 6:3, 7:6 (4)