Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Tenis

Murray sa sústredí na Paríž, posun na prvé miesto nemá pod kontrolou

Britský tenista Andy Murray. Foto: TASR/AP

Škótsky tenista sa pred turnajom Paríž Masters, ktorý sa začal už v pondelok, sústredí najmä na svoje výkony a nechce sa zaoberať teóriami, ako môže predstihnúť v rebríčku Srba Novaka Djokoviča.

Paríž 31. októbra (TASR) - Andy Murray priznal, že boj o post svetovej jednotky nemá pod kontrolou. Škótsky tenista sa pred turnajom Paríž Masters, ktorý sa začal už v pondelok, sústredí najmä na svoje výkony a nechce sa zaoberať teóriami, ako môže predstihnúť v rebríčku Srba Novaka Djokoviča.

Murrayho situácia je jasná. Ak sa chce dostať na prvé miesto, musí druhý rok za sebou postúpiť do finále a zároveň Djokovič musí skončiť pred bránami semifinále. Druhou alternatívou na uchmatnutie vedúcej pozície je, že vyhrá vo finále nad iným súperom ako Djokovič. "Rebríček nie je pod mojou kontrolou. Chcem vyhrať všetky zápasy a nie sa zaťažovať teóriami. Keď Novak vyhrá svoje zápasy v neskorších fázach turnaja, tak je pravdepodobné, že si post svetovej jednotky udrží," povedal Murray podľa agentúry dpa.

Murray uplynulý víkend vyhral turnaj vo Viedni a získal už siedmy titul v roku 2016. Pred posledným riadnym turnajom sezóny sa cíti dobre. "Nemám iné pocity ako pred šiestimi, alebo ôsmimi týždňami. Mojim cieľom na každom turnaji na skončiť čo najlepšie. Je pravda, že teraz mám väčšiu šancu poskočiť na prvé miesto v rebríčku ako tomu bolo na začiatku roka. Rebríček neklame a je spravodlivý. Odráža výkony počas celej sezóny," dodal Murray, ktorý turnaj v Paríži odštartuje v 2. kole proti Španielovi Fernandovi Verdascovi.