Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Nezávislý tribunál zbavil Cornetovú dopingových obvinení

Francúzska tenistka Alizé Cornetová. Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročná rodáčka z Nice sa v priebehu roka údajne až trikrát vyhla dopingovej kontrole, keď ju antidopingoví komisári ani v jednom z týchto prípadov nezastihli v nahlásenom mieste pobytu.

Londýn 15. mája (TASR) - Nezávislý tribunál Francúzskej tenisovej federácie (FFT) zbavil Alize Cornetovú dopingových obvinení.

Dvadsaťosemročná rodáčka z Nice sa v priebehu roka údajne až trikrát vyhla dopingovej kontrole, keď ju antidopingoví komisári ani v jednom z týchto prípadov nezastihli v nahlásenom mieste pobytu. Cornetová sa bránila tým, že pri návšteve dopingových komisárov nebola doma z relevantných dôvodov. Vyšetrovanie ukázalo, že pri tretej plánovanej návšteve 24. októbra 2017 "zodpovedný komisár nevyvinul primerané úsilie, aby sa s Cornetovou skontaktoval a mohol ju podrobiť kontrole." Jej tretia absencia tak bola diskutabilná.

Víťazka piatich turnajových titulov z okruhu WTA vo svojej obhajobe ďalej uviedla, že vlani ju testovali približne v 20 prípadoch, všetky výsledky boli údajne negatívne. Cornetová dosiahla najvyššie umiestnenie v rebríčku v roku 2009, keď figurovala na jedenástej priečke. Momentálne jej patrí 32. pozícia.