Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Tenis

Searsov kolaps nespôsobili srdcové problémy, ale pokazené suši

Zdravotníci odnášajú na nosidlách trénera srbskej tenistky Any Ivanovičovej Nigela Searsa, ktorý skolaboval počas zápasu 3. kola dvojhry medzi Srbkou Anou Ivanovičovou a Američankou Madison Keysovou na grandslamovom turnaji Australian Open 23. januára 2016 v Melbourne. Foto: TASR/AP

Kouč srbskej tenistky Any Ivanovičej skolaboval na tribúne počas zápasu 3. kola ženskej dvojhry, v ktorom jeho zverenka nastúpila proti Američanke Madison Keysovej.

Lewes 17. februára (TASR) - Britský tenisový tréner Nigel Sears v stredu uviedol, že jeho kolaps počas zápasu grandslamového turnaja Australian Open nespôsobili problémy so srdcom. Na vine zrejme bolo pokazené suši, informovala agentúra AP.

Kouč srbskej tenistky Any Ivanovičej skolaboval na tribúne počas zápasu 3. kola ženskej dvojhry, v ktorom jeho zverenka nastúpila proti Američanke Madison Keysovej. Po okamžitom prevoze do nemocnice lekári zistili, že Sears nemal žiadne problémy so srdcom. Skúsený kouč sa pre The Times v stredu vyjadril: "Desať dní vkuse som mal na obed suši a bolo dobré. Predpokladám však, že niekedy v tom čase som zjedol extrémne nebezpečný kúsok surovej ryby."

Sears, ktorý je svokrom Brita Andyho Murrayho, bol po kolapse pri vedomí. Situácia sa odohrala za stavu 6:4 a 1:0 pre Ivanovičovú. Po pauze duel pokračoval a z víťazstva sa napokon tešila Keysová. Murray hral v rovnakom čase proti Portugalčanovi Joaovi Sousovi a po víťaznom dueli sa ponáhľal za Searsom do nemocnice.