Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Tenis

Češka Plíšková vyradila Venus Williamsovú a postúpila do štvrťfinále

Česká tenistka Karolína Plíšková podáva proti Američanke Venus Williamsovej v osemfinále tenisového grandslamového turnaja US Upen v New Yorku 5. septembra 2016. Foto: TASR/AP

Päťka "pavúka" zdolala jedenástu nasadenú Carlu Suarezovú Navarrovú zo Španielska 6:2, 7:5.

New York 5. septembra (TASR) -Česká tenistka Karolína Plíšková postúpila medzi najlepších osem na grandslamovom turnaji US Open. V pondelkovom dramatickom osemfinále vyradila domácu Venus Williamsovú za 124 minút 4:6, 6:4, 7:6 (3).

Plíšková vynechala olympiádu v Rio de Janeiro a darí sa jej. Vyhrala deviaty zápas za sebou, potvrdila pozíciu českej jednotky a prvýkrát v živote si zahrá grandslamové štvrťfinále. Za stavu 6:5 a 40:0 mala tri mečbaly, ale napokon rozhodla až v tajbrejku.

Do štvrťfinále postúpila aj Rumunka Simona Halepová. Turnajová päťka zdolala jedenástu nasadenú Carlu Suarezovú-Navarrovú zo Španielska 6:2, 7:5.


ženy - dvojhra - osemfinále:

Simona Halepová (5-Rum.) - Carla Suarezová-Navarrová (11-Šp.) 6:2, 7:5
Karolína Plíšková (10-ČR) - Venus Wiliamsová (6-USA) 4:6, 6:4, 7:6 (3)


Rumunská tenistka Simona Halepová reaguje po bodovom zisku v zápase proti Španielke Carle Suarezovej Navarrovej v osemfinále tenisového grandslamového turnaja US Upen v New Yorku 5. septembra 2016.
Foto: TASR/AP