Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tenis

Tenistka Kužmová vyhrala antukový turnaj ITF v Budapešti

Slovenská tenistka Viktória Kužmová. Foto: TASR/AP

Pre zverenku trénera Michala Mertiňáka je to už tretia singlová turnajová trofej v tomto roku, celkovo 14. z podujatí ITF.

Budapešť 15. júla (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa stala víťazkou 100-tisícového antukového turnaja ITF v Budapešti. Vo finále dvojhry v maďarskej metropole si ako nasadená jednotka poradila s osmičkou "pavúka" Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou 6:3, 4:6, 6:1.

Vďaka zisku titulu sa dostala už na 54. priečku v onlajn vydaní svetového rebríčka WTA, čo je jej nové kariérne maximum. "Vo finále to bol ťažký zápas. Súperka podávala veľmi dobre a hrala rýchlo. Rozhodli úplné maličkosti. Hlavne v treťom sete, keď som jej zobrala servis,“ povedala pre stránku www.starsforstars.eu Kužmová, ktorá v semifinále deklasovala svoju krajanku a dobrú kamarátku Annu Karolínu Schmiedlovú 6:2, 6:0.

Pre zverenku trénera Michala Mertiňáka je to už tretia singlová turnajová trofej v tomto roku, celkovo 14. z podujatí ITF. V marci Kužmová triumfovala na harde v čínskom Šen-čene a v máji nenašla premožiteľku na EMPIRE Slovak Open na antukových dvorcoch v Trnave. Na turnajoch WTA v Budapešti a Hertogenboschi postúpila až do semifinále.

Odchovankyňa košického tenisu zažiarila aj v Pohári federácie. Vo februári v dueli 1. kola II. svetovej skupiny proti Rusku vybojovala v bratislavskom NTC rozhodujúci tretí bod. V aprílovej baráži o svetovú skupinu v bieloruskom Minsku zdolala Aleksandru Sasnovičovú i Arinu Sobolenkovú a vyslúžila si nomináciu na fedcupové srdiečko za prístup k reprezentácii.

Dvojhra - finále:

Viktória KUŽMOVÁ (1-SR) - Jekaterina Alexandrovová (Rus.) 6:3, 4:6, 6:1