Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Dlouhý a Chábera skončili v Trenčíne pre neuspokojivé výkony

Trenčan Radek Dlouhý. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dlouhý odohral za Trenčín 26 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri presné zásahy a tri asistencie.


Trenčín 14. decembra (TASR) - Vedenie hokejového klubu a účastníka Tipsport ligy Dukly Trenčín sa rozhodlo pre neuspokojivé výkony predčasne rozviazať kontrakt s brankárom Jánom Cháberom a útočníkom Radkom Dlouhým.

"Je nám ľúto, že sme museli pristúpiť k takémuto kroku, ale postavenie v tabuľke a výkony Dukly sú neakceptovateľné. Radek s Janom mali byť lídrami a každý líder má aj zodpovednosť. Nielen za svoje výkony, ale aj za výkony a celkový prejav tímu. A tie sú, bohužiaľ, také aké sú. Je to výstraha aj pre ostatných hráčov. Sme trošku oslabení v obrane a potrebujeme to vystužiť. Pracujeme na tom už dlhšiu dobu, no nedarí sa nám dostať sem hráčov podľa našich predstáv," vyjadril sa na oficiálnom klubovom webe generálny manažér Dukly Ján Kobezda.

Dlouhý odohral za Trenčín 26 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri presné zásahy a tri asistencie. Chábera odchytal 22 stretnutí, v ktorých mal priemer 2,9 inkasovaného gólu. "V bránke to bude zatiaľ na dvojici Kutej – Kompas, budeme chcieť priviesť ale aj skúseného brankára. V útoku zatiaľ urobíme iba malé zmeny, privedieme chlapcov, ktorí by mali priniesť viac korčuľovania a agresivity, no zároveň potrebujeme, aby dávali góly častejšie, ako sa to momentálne darí našej tretej či štvrtej formácii. Stále hľadáme ešte jedného centra. Veríme, že tieto zmeny budú na dobro veci a že sa naše postavenie v tabuľke a predvádzaná hra zlepšia," povedal Kobezda.