Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Extraliga nebude bez Zvolena, podmienky by mal splniť aj Poprad

Hráči Zvolena Foto: TASR/František Iván

Nová sezóna Tipsport extraligy by tak mala mať rovnaké zloženie ako vlani.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Hokejový klub HKM Zvolen vyrovnal všetky finančné záväzky voči hráčom a trénerom z uplynulej sezóny a splnil tak podmienky na udelenie licencie pre tú nasledujúcu. Druhý z desiatky extraligových klubov, ktoré zatiaľ nemajú licenciu, HK Poprad na splnení podmienok pracuje a mal by to stihnúť do termínu - piatka 15. augusta.

Nová sezóna Tipsport extraligy by tak mala mať rovnaké zloženie ako vlani. Osem z desiatich účastníkov - Skalica, Trenčín, Piešťany, Nitra, Banská Bystrica, Martin, Žilina i majstrovské Košice vyrovnalo svoje finančné záväzky za sezónu 2013/2014 už v prvom termíne 1. augusta. O dvojtýždňový odklad požiadali iba Zvolen a Poprad.

Vedenie HKM vo štvrtok, teda deň pred uzávierkou na svojej oficiálnej stránke informovalo, že "síce v predĺženom termíne, ale bez potreby vypracovania splátkových kalendárov", vyrovnalo všetky podlžnosti. "HKM a.s. Zvolen Vám týmto oznamuje, že k dnešnému dňu 14. 8. 2014 sme vyrovnali všetky záväzky voči hráčom a trénerom za sezónu 2013/2014. Zároveň sa chceme poďakovať Výkonnému výboru SZĽH a spoločnosti Pro-hokej a.s. za ústretový krok v predĺžení termínu vo vyrovnaniach záväzkov," píše sa v oficiálnom liste klubu riadiacemu orgánu extraligy, ktorý podpísal generálny manažér Milan Čanky.

Do termínu by to mal stihnúť aj HK Poprad, ktorý síce začiatkom augusta priznal finančné problémy, no v uplynulých dňoch získal dotácie od mesta i súkromného podnikateľa Jana Telenského (obaja po 150.000 eur). "Aj Poprad by mal do zajtra stihnúť vyrovnať svoje záväzky. Usilovne na tom pracujú a myslím si, že to zvládnu," povedal pre TASR riaditeľ spoločnosti Pro Hokej Vladimír Paštinský.