Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Defenzívu hokejového tímu Banskej Bystrice vystuží Luža s Jaborníkom

Zľava Mário Bližňák, Patrik Luža, Peter Ölvecký (všetci Slovan) a Lukáš Kucsera (Vítkovice) v prípravnom hokejovom stretnutí HC Slovan Bratislava - HC Vítkovice Steel 28. augusta 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Patrik Luža prichádza pod Urpín na striedavý štart z tímu slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava.

Banská Bystrica 25. septembra (TASR) - Defenzívu hokejového exraligistu HC'05 Banská Bystrica vystužili Patrik Luža a Henrich Jaborník. Prvý menovaný prichádza pod Urpín na striedavý štart z tímu slovenského účastníka KHL Slovana Bratislava. Informoval oficiálny web bystrického klubu.

Dvadsaťtriročný Jaborník začínal s hokejom v Skalici, v ktorej okúsil prvýkrát extraligový ľad. V drese mužstva zo Záhoria pôsobil až do sezóny 2012/2013, v uplynulom ročníku už hrával za Dunaújváros v MOL lige. Slovensko reprezentoval na svetových šampionátoch v kategóriách do 17, 18 aj 20 rokov.

Dvadsaťročný Luža hokejovo vyrástol v bratislavskom Slovane. V KHL toho za "belasých" doposiaľ veľa nenahral, v uplynulých ročníkoch tak pôsobil v juniorskom tíme Slovana alebo v reprezentačnom výbere do 20 rokov či v Skalici v rámci extraligy. V priebehu tohto roka si zatiaľ nepripísal štart v A-tíme Bratislavčanov v nadnárodnej súťaži, aj preto bude vypomáhať Banskej Bystrici. Vo veku 18 rokov sa však už stal majstrom Slovenska, keď víťaznú trofej zodvihol nad hlavu v doposiaľ v poslednej sezóne Slovana v extralige v ročníku 2011/2012. Aj on si pripísal reprezentačné štarty na svetových šampionátoch vo všetkých mládežníckych kategóriách.