Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Hokejovú dvadsiatku dnes porazil Martin

Na snímke brankár MHC Monuntfield Martin Michal Dzubina. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Stretnutie si pozrelo dvestosedemdesiatsedem divákov.

Bratislava 25. septembra (TASR) - Hokejisti MHC Mountfield Martin zvíťazili vo štvrtkovom stretnutí Tipsport extraligy 2014/2015 na ľade HK Orange 20 v Ružinove 2:0. Úvodný gól duelu strelil až v 47. minúte Andrej Themár, zisk troch bodov pre hostí potvrdil o osem minút neskôr Peter Galamboš.



HK Orange 20 - MHC Mountfield Martin 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Góly: 47. Themár (Fujerík), 55. Galamboš (Markovič, T. Varga). Rozhodovali: Stano - Stanzel, Výleta, vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše Petráš (HK Orange 20) 5+DKZ za pichnutie, presilovky a oslabenia: 0:0, 277 divákov.


Hlasy trénerov:

/zdroj: www.hockeyslovakia.sk/

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Čo sa týka organizácie obrannej hry, s tým som spokojný, keďže sme dokázali hráčov Martina eliminovať. V ofenzíve to bolo ale veľmi zlé a hlavne v presilových hrách sme boli málo aktívni. Nenadviazali sme na výkony zo Zvolena a Trenčína. Brankár Okoličány dostal síce dva góly medzi nohy, ale podal solídny výkon."

Daniel Babka, tréner MHC Mountfield Martin: "Úvod duelu sme prespali a na strely prehrávali 0:9. V druhej tretine sme mohli streliť góly, ale proti bol brankár Okoličány a zlomili sme ho až v záverečnej časti, keď sme strelili dva góly. S tromi bodmi sme spokojní."


Herná aktivita v úvode stretnutia bola na strane dvadsiatky, ktorú do tempa dostala presilová hra. V 8. minúte však mohli otvoriť skóre hostia. Kolbove nahodenie sa obtrelo o hokejku Themára, puk však nemieril po zmene smeru do priestoru Okoličányho bránky. Martinčania zrýchlili hru a začali viac podkurovať domácej defenzíve. V 14. minúte však zaváhali na útočnej modrej počas presilovky, čo mohol potrestať Rehák, kľučkou do bekhendu však Čecha neprekonal.

V druhom dejstve mali hlavné slovo obaja brankári. Niekoľko desiatok sekúnd po úvodnom buly neoklamal Okoličányho po Ďatelinkovom vysunutí Lukáš Klíma. V ďalšom priebehu sa hra upokojila, no v 34. minúte mali hostia ďalšiu veľkú možnosť na strelenie úvodného gólu. Galambošov pokus vyrazil Okoličány len pred Tibora Vargu, ktorému v poslednej chvíli zmarila gólové zakončenie domáca defenzíva. Kolotoč Martinčanov zvýraznila 5-minútová presilova pri vylúčení Petráša, domáci brankár však vyšiel z minisúboja s Galambošom víťazne. Aj Čech na druhej strane ukázal svoje brankárske umenie, keď v 37. minúte zneškodnil Súkeľov samostatný nájazd v oslabení.

Dvestosedemdesiatsedem prítomných divákov čakalo na gól až do 47. minúty. Výborne chytajúci Okoličány napokon kapituloval, keď mu prekĺzla do siete ľahká strela Themára. Ťažko sa rodiace víťazstvo napokon Martinčania potvrdili o osem minút neskôr, keď sa z priestoru medzi kruhmi presadil Galamboš - 0:2.