Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Mikula po baráži: Radšej stokrát dostať padáka ako toto ešte raz zažiť

Na snímke tréner Žiliny Peter Mikula v zápase 38. kola hokejovej Tipsport Extraligy medzi HK Poprad a MsHK DOXXbet Žilina v Poprade 6. decembra 2015. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Hoci sa po zápase tešili z úspešného konca, záchrana v najvyššej súťaži nie je pre nich dôvodom na radosť.

Žilina 20. marca (TASR) - Žilinskí hokejisti prežili aj tohtoročnú baráž proti Detve bez ujmy na extraligovej príslušnosti. Ako však tvrdia sami, splnili si len "psiu povinnosť" a zbavili sa tak ťarchy, ktorá na nich ležala v uplynulom období. Hoci sa po zápase tešili z úspešného konca, záchrana v najvyššej súťaži nie je pre nich dôvodom na radosť. Pod Poľanou sú s priebehom baráže vzhľadom na realitu naopak spokojní.

"Vlci" sa na samom dne extraligovej tabuľky ocitli už aj vlani, no obe baráže zvládli napokon úspešným zakončením série 4:1 na zápasy. Najskôr minulý rok proti Bardejovu a následne vo štvrtok aj proti Detve. "Detva spravila kus dobrej roboty a bola nám statočným súperom. Niektorých jej hráčov dokonale poznám, a preto som vedel, kde majú svoje prednosti a slabiny. Vo svojom podvedomí som si vravel, že ak sa nestane zázrak, mali by sme baráž zvládnuť. Osobne by som radšej hral stokrát o majstra a dostal padáka ako toto ešte raz zažiť," povedal po piatom stretnutí (3:2) tréner Žiliny Peter Mikula.

Hoci sa hráči po zápase tešili zo záchrany spoločne s fanúšikmi, ich vnútorné pocity boli úplne iné. Chvíľkovú radosť vystriedalo sklamanie a hlboké zamyslenie sa. "Prišiel som sem s tým, že baráži sa chceme vyhnúť. Nie je čo oslavovať. Zachránili sme trošku cti zo svojho mena, ale na veľké oslavy nemáme nárok. Ďakujem divákom, že nás podporovali. Vďaka nim sa nám hralo oveľa lepšie. Osobne som len rád, že som nebol jedným zo strojcov veľkého neúspechu v Žiline," uviedol obranca "vlkov" Michal Grman.

Tridsaťdvaročný bek sa vrátil do najvyššej domácej súťaže po viac ako dvoch rokoch, pod Dubňom ho však namiesto play off čakala baráž. V nej pomohol Žiline k udržaniu extraligy šiestimi asistenciami. "Ľudia to videli sami, nechcel by som sériu hodnotiť. Som rád, že sa to skončilo 4:1 a môžeme s čistým stolom rozmýšľať nad novou sezónou. Verím, že mužstvo, ktoré chce manažment vyskladať na budúcu sezónu, bude robiť väčšiu radosť skvelým žilinským fanúšikom," uviedol Grman, ktorý by v novom žilinskom tíme nemusel chýbať: "S generálnym manažérom sme sa bavili o nejakých možnostiach už pri mojom príchode. Vtedy som si chcel ale odrobiť jednu robotu. Som stále pod zmluvou v Žiline, teraz máme pred sebou dosť času na riešenie tej novej."

Hoci sa Detve podarilo zlomiť obrovskú ofenzívnu silu Žiliny len v jednom dueli, napriek miernemu sklamaniu boli pod Poľanou vzhľadom na reálnu silu súpera s priebehom série spokojní. "Som realista, a preto som spokojný. Vedel som, že to bude veľmi ťažké. Stáli sme proti súperovi, ktorý odohral v extraligovej sezóne 54 ťažkých zápasov, kým my sme mali v prvej lige päť či šesť vyrovnaných mužstiev a málokto počítal, že ju vyhráme. Čelili sme kvalitnému tímu, ktorý sa na nás dobre pripravil. Gratulujem Žiline k tomu, že to zvládla," uviedol tréner víťaza prvej ligy Dušan Kapusta.