Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Tipsport Liga

Zvolenčanom vyšiel plán ukázať sa pred bývalými trénermi

Na snímke hlavný tréner HC Slovan Bratislava Peter Oremus počas zápasu 42. kola Tipos extraligy HKM Zvolen - HC Slovan Bratislava vo Zvolene v nedeľu 4. februára 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Duel bol špecifický najmä pre trénerskú dvojicu Slovana Petra Oremusa a Andreja Kmeča.

Zvolen 4. februára (TASR) – Hokejisti Zvolena v nedeľnom zápase 42. kola Tipos extraligy zdolali na svojom ľade bratislavský Slovan 3:1 a neprepustili mu tak v tabuľke siedmu priečku. Stále sú tak v tesnom závese za prvou šestkou, ktorá zaručuje priamu účasť v play off. Duel bol špecifický najmä pre trénerskú dvojicu Slovana Petra Oremusa a Andreja Kmeča, pretože pred Vianocami ešte viedli Zvolen a hneď po odchode spod Pustého hradu sa stali trénermi "belasých".

"Mali sme obaja emócie, návrat bol krásny. My sme vo Zvolene spoločne s Andrejom spravili dobrú robotu, ale najmä chlapci si tie tri medaily vrátane titulu pod našim koučovaním zaslúžili, takisto aj vedenie. História tohto klubu na to nezabudne, keď získate tri medaily. Mňa teší, že sme boli pri tom, ale som už tréner Slovana a každý zápas chcem s týmto mojím novým tímom vyhrať," neskrýval aktuálne pocity tréner Bratislavčanov Peter Oremus, ktorý "belasý" tím po svojom príchode vyhrabal z predposledného miesta tabuľky na aktuálne ôsmu priečku. Ak by vo Zvolene so Slovanom vyhral, mohol sa dostať aj na siedmu pozíciu. Prehru pod Pustým hradom hodnotil pragmaticky: "Ak chcete byť proti Zvolenu úspešnejší, tak musíte byť viac aktívnejší a využiť aj nejakú presilovku, čo sa nám nepodarilo, tým pádom vyhral Zvolen zaslúžene. Ukázali sme aj nejaké dobré veci, no musíme sa vrátiť k tým, ktoré sme ukázali predtým v dueloch doma. Ak sa chceme posúvať vyššie v tabuľke, tak musíme spraviť nejakú víťaznú sériu, lebo my raz vyhráme, raz prehráme, takže stále nás to drží v týchto tabuľkových vodách. Nadávať chlapcom určite nebudem. Za tú prácu, čo sme spolu pri mužstve, im môžem iba poďakovať."

Vo zvolenskom mužstve otvoril skóre duelu proti Slovanu útočník Marek Hecl, pričom pridal aj prvú asistenciu pri góle na 2:0. Výraznou mierou sa tak pričinil o tri body. Po zápase aj vzhľadom na návrat dvojice Oremus – Kmeč na štadión pod Pustým hradom prezradil: "Mali sme v hlave, že sa sem vracajú naši bývalí tréneri, odviedli tu dobrú prácu, chceli sme sa aj pred nimi ukázať a myslím si, že sa to podarilo. Je to výborné víťazstvo, podali sme kolektívny výkon. Myslím si, že to malo všetko, aj nasadenie, aj emóciu. Diváci si prišli na svoje. Potrebovali sme takéto víťazstvo a sme zaň vďační."

Heclovi sa bodovo v posledných zápasoch darí, zo štyroch duelov má šesť bodov, avšak svoju produktivitu nepreceňuje: "Každého hráča tešia body, ale bolo to tímové víťazstvo." K priamemu súboju o siedme miesto so Slovanom a k postaveniu tabuľke ešte dodal: "Každý zápas je pre nás dôležitý. Veľmi dobre sme hrali v defenzíve, podržal nás aj brankár. Veríme si na šestku, je to náš cieľ. Teraz si počas reprezentačnej prestávky oddýchneme, potrénujeme a verím, že po jej skončení nastúpime v takejto forme."

Výhru nad bratislavským Slovanom hodnotil kladne aj zvolenský kouč Jamie Russell: "Hrali sme najkomplexnejšie odkedy som tu. Boli tam menšie chyby, ale celkovo to bolo dobré. Boli sme agresívni. Za tesného stavu sme to zvládli veľmi dobre, verili sme si. Bol to dôležitý zápas do tabuľky, chceme sa ňou šplhať nahor do prvej šestky. Tieto tímy majú medzi sebou históriu, aj čo sa týka trénerov súpera. Od mojich hráčov to bol však dobrý výkon."