Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Šúrek po výhre Piešťan: Rozhodlo srdce a väčšia vôľa

Na snímke vľavo hráč Košíc Jiří Bicek a brankár Piešťan Martin Šúrek v prvom zápase štvrťfinále play off Tipsport Extraligy HC Košice - ŠHK Piešťany v Košiciach 28. februára 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Piešťany dokonale zaskočili víťaza základnej časti HC Košice, keď v prvom štvrťfinálovom zápase play off Tipsport extraligy "dobyli" košickú Steel arénu.


Košice 28. februára (TASR) - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany dokonale zaskočili víťaza základnej časti HC Košice, keď v prvom štvrťfinálovom zápase play off Tipsport extraligy "dobyli" košickú Steel arénu. Úvodná tretina vyznela v ich prospech nielen nasadením, ale i bojovnosťou a predovšetkým vsietili dva góly, kým ich súper bol v zakončení jalový.

Pod víťazstvo 3:1 sa výraznou mierou podpísal brankár Šúrek, ktorý zo 46 striel Košičanov pustil za svoj chrbát iba jedinú na začiatku tretieho dejstva z hokejky Petra Sojčíka. "V tretej tretine sme spravili zopár faulov, ale dokázali sme to udržať, snáď budeme mať toľko šťastia i zajtra a rovnako sa nám podarí pozitívny výsledok," zaželal si pilier piešťanskej defenzívy. Víťazstvo "havranov" spečatil gólom do prázdnej bránky Pašek, v prvej tretine strieľali presne Románek s Petrášom.

Do Košíc si našli cestu aj fanúšikovia z Piešťan a po skončení duelu si vyžiadali svojich hráčov späť na ľad. "Super, že prišli, nečakali sme, že ich bude toľko. Predsa len, Košice nie sú najbližšie, našli si však čas a my sme im to takto oplatili. Som rád, že sme im ako prví prelomili sériu dvanástich víťazstiev a v takto dôležitom stretnutí. Myslím si, že dnes rozhodla kompaktnosť, srdce a väčšia vôľa po víťazstve. Pomáhali sme jeden druhému a 'nevyflákli' sme sa ani na jeden puk. využili sme chyby súpera, i keď ich nebolo veľa," konštatoval Šúrek.

Košičania sa nevyhli počas stretnutia viacerým zraneniam, problémy rôzneho charakteru mali Štrbák, Rachůnek, Jánošík, Hrnka a Češík. Poslední traja menovaní dohrali napokon stretnutie do samého záveru, no košický kouč Peter Oremus sa musel zaobísť bez Štrbáka a Rachůnka. "Nebol som s lekárom, takže neviem na ako sú na tom," stroho uviedol Oremus. Početné zranenia v jednom zápase si nepamätal ani Sojčík: "Naozaj som takýto zápas ešte nezažil. Stále sa tam niečo dialo, niekto odišiel, prišiel, niekto ďalší sa zranil takmer v každom striedaní. Samozrejme, na striedačke to vnímame a tempo hry sa zákonite mení, ale je to play off a musíme sa s tým vyrovnať."