Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Heikkilä a Edgren uspeli na skúške v Liptovskom Mikuláši

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

V tíme trénera Antona Tomka dostane príležitosť aj 25-ročný obranca Karol Korím, ktorý je na skúške.

Liptovský Mikuláš 23. augusta (TASR) - Fínsky hokejový útočník Miika Heikkilä a švédsky obranca Arkaitx Edgren si v tipsportligovom klube MHK 32 Liptovský Mikuláš vybojovali zmluvy pre sezónu 2018/19. V tíme trénera Antona Tomka dostane príležitosť aj 25-ročný obranca Karol Korím, ktorý je na skúške. Klub o zmenách informoval na oficiálnej stránke.

Korím pôsobil v sezóne 2017/18 v materskom klube HK Nitra. Po početných zmenách v kádri si hľadal nové pôsobisko, pred pár dňami neuspel na skúške v českom prvoligovom Havířove. Bývalý kapitán slovenskej "dvadsiatky" v minulosti pôsobil aj Pardubiciach či Jihlave.

Fínsky útočník Heikkilä strávil celú doterajšiu kariéru na severe Európy. V dresoch Tappary Tampere, Pelicans Lahti a KooKoo odohral v najvyššej fínskej súťaži celkovo 95 zápasov, v ktorých dosiahol bilanciu 5 gólov a 5 asistencií. Sezónu 2017/18 strávil v nižšej švédskej súťaži v drese Kallinge/Ronneby IF. V 39 zápasoch strelil 19 gólov a pridal 15 asistencií.

Dvadsaťročný obranca Kallinge/Ronneby Arkaitx Edgren so švédsko-španielskym občianstvom má za sebou pôsobenie v nižších súťažiach vo Švédsku, Nórsku i v zámorí. V sezóne 2017/18 pôsobil v juniorskom tíme Stavangeru, príležitosť dostal aj v tretej najvyššej nórskej súťaži v drese Haugesund Seagulls. V 14 zápasoch mal bilanciu 3 góly a 16 asistencií.