Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

TIPSPORT LIGA: Majstrovská Bystrica angažovala Kanaďana Gélinasa

Na snímke Juraj Koval Foto: TASR/Martin Baumann

Doteraz pôsobil 23-ročný hokejista v nižších zámorských súťažiach.


Banská Bystrica 18. mája (TASR) - Hokejový klub HC'05 iClinic Banská Bystrica angažoval do svojich radov kanadského obrancu Guillaume Gélinasa.

Pre novú posilu "baranov" bude pôsobenie v Tipsporte Lige premiérovou zastávkou na európskych klziskách. Doteraz pôsobil 23-ročný hokejista v nižších zámorských súťažiach, kde obliekal dres Iowy Wild v súťaži AHL a Quad City Mallards v ECHL. S Banskou Bystricou podpísal dvojročný kontrakt.

"Podarilo sa nám získať mladého a perspektívneho obrancu. Som presvedčený, že jeho mladícka energia a šikovnosť bude prínosom pre tím hlavne v presilovkách. Ako sám povedal, po vypršaní nováčikovskej zmluvy v NHL sa nesmierne teší na novú kapitolu vo svojej hokejovej kariére," vyjadril sa pre oficiálnu stránku športový manažér Július Koval.

Poprad si zaistil služby Mateja Paločka

Tipsportligový klub HK Poprad vo štvrtok podpísal zmluvu s dvadsaťročným útočníkom Matejom Paločkom. Ten tak zostane v mužstve so svojím o šesť rokov starším bratom Matúšom. Informovala oficiálna stránka tímu.

Matej Paločko je odchovanec "kamzíkov", v roku 2014 odišiel do Liberca, no v uplynulej sezóne sa vrátil do svojho materského tímu. V 25 dueloch v základnej časti TL zaznamenal dva góly a dve asistencie, v troch zápasoch play off vyšiel naprázdno. "Nad inými klubmi som vôbec nerozmýšľal, prioritou pre mňa bolo pôsobenie v domácom klube," povedal.

V uplynulej sezóne hral aj za juniorku Popradu a v 24 stretnutiach nazbieral 30 bodov (13+17). "Za juniorský tím už nemôžem nastúpiť, už sa chcem sústrediť len na mužský hokej. Aj keď je pravda, že by som si tam ešte zahral," uviedol.

Starší brat Matúš odštartoval uplynulú sezónu v českom druholigovom HC Litoměřice, no dohral ju v Poprade, kde v 28 dueloch ZČ nazbieral 15 bodov (6+9), v play off nebodoval.