Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Tipsport Liga

Pardavý sa stal asistentom trénera Oremusa v Dukle Trenčín

Na snímke Ján Pardavý. Foto: TASR/Michal Svítok

Niekdajší výborný útočník sa po skončení hráčskej kariéry venoval v minulej sezóne trénovaniu druholigovej Dubnice, ktorú doviedol do prvej ligy, ako aj komentovaniu hokejových zápasov v RTVS.

Trenčín 31. mája (TASR) - Bývalý slovenský hokejový reprezentant Ján Pardavý sa stal asistentom trénera Petra Oremusa v Dukle Trenčín. Informovala o tom internetová stránka tipsportligistu.

Niekdajší výborný útočník sa po skončení hráčskej kariéry venoval v minulej sezóne trénovaniu druholigovej Dubnice, ktorú doviedol do prvej ligy, ako aj komentovaniu hokejových zápasov v RTVS. "Nebolo to jednoduché rozhodovanie, pred MS som absolvoval jeden míting s vedením klubu a novým trénerom, potom som na tri týždne odišiel komentovať na majstrovstvá. Musel som sa rozhodnúť, či zostanem v Dubnici, v televízii, alebo zoberiem Trenčín. Popri práci v Trenčíne by som sa už totiž nemohol počas sezóny venovať komentovaniu. Nakoniec to dopadlo tak, že som podpísal v Dukle a som rád," uviedol Pardavý pre hkdukla.sk.

Vicemajster sveta z Petrohradu 2000 je v trenčianskom klube stále držiteľom všetkých gólových aj bodových rekordov. Pozíciu asistenta trénera si už na chvíľu vyskúšal počas minuloročnej baráže. "Pevne verím, že sa pohneme dopredu, že sa už nezopakuje to, čo bolo v minulej sezóne. Ja už som na konci sezóny vypomáhal Julovi Pénzešovi, ani ja by som už takýto záver sezóny nechcel zažiť. Verím, že v spolupráci s hlavným trénerom, kondičným trénerom, trénerom brankárov, realizačným tímom a vedením klubu sa nám podarí dať dohromady tím, ktorý bude chcieť vyhrávať, že sa budeme môcť snažiť opäť naplniť hľadisko, aby sa tu chodilo na hokej s radosťou," zaželal si 45-ročný Pardavý.

Trenčiansky rodák sa stal v drese Dukly majstrom ČSFR v roku 1992 a majstrom SR v rokoch 1994 a 1997. Ďalší majstrovský titul slávil so Vsetínom v českej extralige (2001). Okrem toho obliekal aj dresy švédskeho Djurgardenu, MoDo Hockey, fínskej Hämennlinny, Znojma, Lokomotivu Jaroslavľ, Banskej Bystrice či Štrasburgu. Reprezentoval Slovensko na piatich MS (1997, 1998, 1999, 2000, 2001) a dvoch ZOH (1998, 2002).