Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Tréner Nových Zámkov Mikeš po svojej premiére: Sme na dobrej ceste

Štefan Mikeš Foto: TASR/Martin Baumann

Svojich nových zverencov prvýkrát viedol v zápase v Košiciach a v Steel aréne sa Novozámčanom podarilo niečo, čo v tejto sezóne ešte žiadnemu inému tímu - dotiahnuť zápas s domácimi do predĺženia.

Nové Zámky 23. decembra (TASR) - Ešte pred vianočnými sviatkami sa stal Štefan Mikeš už štvrtým hlavným trénerom HC Nové Zámky v aktuálnej sezóne. Svojich nových zverencov prvýkrát viedol v zápase v Košiciach a v Steel aréne sa Novozámčanom podarilo niečo, čo v tejto sezóne ešte žiadnemu inému tímu - dotiahnuť zápas s domácimi do predĺženia. Kormidelník nováčika Tipsport ligy priznal, že získaný bod by pred zápasom bral, ale počas duelu myslel aj na víťazstvo.

Vzájomné zápasy ambicióznych Košičanov a nováčika súťaže z Nových Zámkov stierajú tabuľkové rozdiely. Novozámčania sú prakticky od úvodu súťaže na spodných priečkach tabuľky a hoci sú Košičania tradične vysoko, tri predošlé vzájomné stretnutia priniesli vyrovnané boje. Dvakrát v nich mali navrch Novozámčania. Do Košíc však necestovali s prehnanými ambíciami, o to viac ich hrial získaný bod za prehru 3:4 po predĺžení. Nový tréner Štefan Mikeš tak získal prvú skúsenosť o svojom kádri. "Sú tu veci, ktoré nefungujú ideálne. Herné sebavedomie máme na bode mrazu, ale bojovnosť i organizácia hry bola pozitívna. Chlapci dokázali vyhrávať osobné súboje. Celkovo to bol kvalitný, bojovný zápas, v ktorom nechýbali ani emócie," uviedol Mikeš.

Podobne ako jeho predchodcovia Miroslav Chudý a Július Pénzeš, aj Štefan Mikeš hovoril o trpezlivosti, ktorú potrebuje káder na lepšie zohranie sa. "V tíme je určitá kvalita, hráči majú už niečo za sebou. Nedá sa to však lusknutím prstov. Chce to aj trpezlivosť, hráči si musia sadnúť. Je však už čas, aby tím začal vyhrávať a aby sme začali pravidelne bodovať," poznamenal 51-ročný tréner, ktorý v minulosti viedol aj slovenskú "dvadsiatku" či Slovan Bratislava. Prirodzenou úlohou nového trénera je pozdvihnutie mužstva na vyššie priečky tabuľky. Nováčik Tipsport ligy by rád hral play off. Po prehre v Košiciach stráca na ôsmu postupovú priečku sedem bodov. "Každý máme svoje úlohy a každý chce ísť vyššie. Preto sme tu. Ja verím, že sa to podarí. Inak by som do toho nešiel," priznal Mikeš. Rovnako ako v nedávnom zápase proti Nitre, aj v Košiciach nastúpil v bránke Nových Zámkov Ján Chovan. Skúsený brankár, ktorý pred sezónou prešiel z brankárskeho postu na pozíciu športového manažéra, mužstvo veľakrát podržal. Švéda Joakima Lundströma solídne nahradil, hoci polročné obdobie bez tréningu bolo na jeho hre vidno. "Rýchlosť, najmä z rozkľaku do vztykov, bola nízka, ale je to pochopiteľné. Treba to však vidieť skôr z pozitívnej stránky. Veď kto by niečo také čakal po pol roku bez tréningu? Klobúk dolu pred ním i pred celým mužstvom. Chlapci mu pomáhali, dobre pracoval celý tím. Bolo vidieť, že Jano má skúsenosti. Zároveň je tam však tréningový deficit. Je to z jeho strany veľká obetavosť pre tím. Môžem to hodnotiť iba pozitívne. Každý chce pomôcť koľko vie a to je dobre. Sme na dobrej ceste," netají presvedčenie Štefan Mikeš.

Duel v Košiciach by mal byť pre Chovana na dlhší čas posledným, keďže na Štefana by už mal chytať švédsky legionár. "Nie je to také vážne zranenie, že by ho malo vyradiť na dlhšiu dobu. Najbližšie hráme 26. decembra a myslím si, že tam už nastúpi," uviedol Mikeš pre TASR.