Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Košičania chcú zlepšiť výkon, Nitrania zopakovať sobotný

Martin Segľa z Nitry (vpravo vzadu) dáva gól brankárovi Košíc Richardovi Staňovi v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre. Foto: TASR/ Henrich Mišovič

O víťazstvo Nitry v šiestom zápase sa gólom zaslúžil aj obranca Dušan Milo. Autor druhého nitrianskeho gólu verí, že rozhodujúce stretnutie vyhrá tím spod Zobora.

Nitra 20. apríla (TASR) - O víťazovi finálovej série hokejovej extraligy medzi HC Košice a HK Nitra definitívne rozhodne až siedmy zápas. Hráči Nitry v šiestom stretnutí vyrovnali stav série na 3:3 a víťazstvom 3:1 sa rozlúčili s domácim prostredím. Košičania ako víťaz základnej časti odohrajú rozhodujúci zápas finále pred vlastným publikom a veria, že to môže byť výhodou.

Hráči Nitry nastupovali na šiesty zápas finálovej série s vedomím, že musia zvíťaziť. V opačnom prípade by boli svedkami osláv košického titulu a to nechceli dopustiť. S vlastným publikom sa v sezóne 2013/2014 napokon rozlúčili víťazstvom. Nad Košičanmi vyhrali 3:1 a vrátili sériu na východ republiky. Domácich upokojil gól útočníka Martina Segľu, ktorý v druhej tretine zvyšoval na 2:0. "Ten pocit je neskutočný. Som rád, že mi to tam padá aj vo finálových zápasoch. Dúfam, že to bude pokračovať ešte aj v siedmom," uviedol Segľa.

Stavjaňová premyslená taktika predĺžila finálovú sériu

Tréneri domáceho tímu Antonín Stavjaňa s asistentom Karolom Kolečánim spravili počas zápasu viacero zásahov do zostavy. Stretnutie nedohral útočník Richard Mráz a o jeho účasti v siedmom zápase sa rozhodne v nedeľu. Menší priestor na ľade dostali v šiestom stretnutí aj ďalší hráči, v ich prípade však neboli príčinou zdravotné problémy. "Niektorí hráči nehrali v optimálnej forme. Skúsili sme to preto oživiť," poznamenal asistent nitrianskeho trénera Karol Kolečáni. Aj po šiestom stretnutí naďalej platí, že finálové zápasy vyhráva Nitra v riadnom hracom čase a Košičania až v predĺžení či v samostatných nájazdoch. Na margo tejto skutočnosti Karol Kolečáni poznamenal: "Ja som to povedal už v minulej sezóne. Myslím si, že vo finálových zápasoch by sa malo hrať do rozhodnutia v predĺžení a nemali by rozhodovať samostatné nájazdy," dodal.
Fanúšikovia Nitry v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/ Henrich Mišovič

O víťazstvo Nitry v šiestom zápase sa gólom zaslúžil obranca Dušan Milo. Autor druhého nitrianskeho gólu verí, že rozhodujúce stretnutie vyhrá tím spod Zobora. "Uvidíme, kto to uchopí za správny koniec. Košice mali v piatom zápase navrch. Sú zvyknutí na väčšie klzisko, lepšie na ňom korčuľovali. Už v dnešnom šiestom stretnutí sme do toho dali všetko a to isté musíme aj v pondelok. Uvidíme ako to dopadne, nechajme sa prekvapiť," povedal Milo pre TASR.

Košičania nepodali v Nitre optimálny výkon

Košičania nepodali v šiestom stretnutí optimálny výkon. Po góle Segľu prvýkrát v sérii prehrávali trojgólovým rozdielom a aj napriek zlepšenému výkonu v tretej tretine už náskok súpera nezmazali. "Nitra na nás vytvorila tlak už na začiatku zápasu. V prvých dvoch tretinách boli omnoho lepší a my sme si víťazstvo nezaslúžili," povedal brankár Košičanov Rastislav Staňa. "Doma sme v piatom zápase podali výborný výkon a asi bolo pre nás ťažké podať dva také výkony po sebe. Ani za stavu 0:3 sme to síce nevzdali, no s takýmto výkonom sa v siedmom zápase nedá vyhrať," uviedol Staňa pre TASR.
Juraj Cebák z Košíc (vľavo), Richard Mráz z Nitry (v strede) a brankár Rastislav Staňa z Košíc v šiestom zápase finále play off Tipsport extraligy medzi HK Nitra a HC Košice 19. apríla 2014 v Nitre.
Foto: TASR/ Henrich Mišovič

Košičania môžu oslavovať titul pred domácim víťazstvom

Vďaka víťazstvu v základnej časti budú mať Košičania v rozhodujúcom zápase finálovej série výhodu domáceho prostredia. To bolo nielen vo finále, ale aj v predchádzajúcom priebehu sezóny veľkou výhodou Košičanov. Tréner Anton Tomko však pred rozhodujúcim zápasom radšej krotí emócie. "Siedmy zápas je posledný v sezóne. Nedá sa hovoriť, či je to výhoda alebo nie. Hráme v domácom prostredí, poznáme ho a dúfam, že zvíťazíme," povedal tréner HC.

Počas absencie Martina Štrbáka je kapitánom Košičanov Peter Bartoš. Ani on nepochybuje, že siedmy zápas bude pred výbornou kulisou, ktorá poženie vpred domáci tím. "V siedmom stretnutí rozhoduje všetko: hlava, nasadenie, stopercentný prístup. Rozhodujúci zápas hráme doma a verím, že naše publikum ukáže, že vie byť fantastické. Želám si, aby boli diváci naším ďalším hráčom," dodal Bartoš. Rozhodujúce siedme stretnutie finálovej série je na programe v pondelok o 17:00 v Košiciach.