Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Lašáka nahradí v Trenčíne na brankárskom poste Slipčenko

Brankár Dukly Ján Lašák Foto: TASR/Milan Kapusta

Český brankár prikývol na ponuku Dukly do konca sezóny.

Trenčín 4. februára (TASR) - Vedenie hokejového klubu Dukla Trenčín angažovalo do konca sezóny na uvoľnený post po Jánovi Lašákovi českého brankára Roberta Slipčenka. V extralige to bude jeho druhá zastávka, na začiatku uplynulého ročníka už obliekal dres Banskej Bystrice.

Dvasaťosemročný brankár prikývol na ponuku Dukly do konca sezóny. "Potrebovali sme k Adamovi Nagyovi druhého brankára, keby sa náhodou zranil. Nemohli sme ísť do rizika a vsadiť všetko na jediného gólmana. Na juniorov sa ešte spoliehať nemôžeme. Hľadali sme možnosti, voľný bol práve Robert Slipčenko, ktorého poznal aj tréner Milan Staš a tak sme sa rozhodli angažovať ho," povedal pre oficiálny klubový web športový manažér Jozef Daňo.

Extraligoví fanúšikovia si Slipčenka môžu pamatäť okrem krátkeho pobytu v Poprade hlavne z pôsobenia v Banskej Bystrici, ktorej dres obliekal na začiatku uplynulej sezóny. Okrem výkonnosti v meradle úspešnosti zásahov, ktorá sa pohybovala nad hranicou 93 percent, zaujal aj netradičným spôsobom. V zápase proti Popradu vyzval na pästný súboj súperovho brankára Dušana Sidora a dostal trest v podobe zákazu činnosti na šesť súťažných stretnutí. V minulosti chytal v českej extralige za Slaviu Praha, prevažne však pôsobil v nižších súťažiach. Na začiatku tejto sezóny sa dohodol na zmluve s poľským JKH GKS Jastrzebie, v ktorého drese však odchytal len 13 stretnutí.

Tím trénera Milana Staša opustila pred finišom v boji o miestenku do play off dvojica hráčov. Okrem skúseného brankára Jána Lašáka, ktorý sa dohodol s Libercom, odišiel do Karlových Varov aj útočník Dávid Buc. Pod hradom Matúša Čáka majú po príchode Slipčenka záujem vystužiť káder o meno kvalitného hokejistu. "Stále hľadáme nejakého hráča, ktorý by výrazne posilnil náš tím. Musí však byť ozajstnou posilou, nielen priemerným doplnením kádra. Do 15. februára je na to ešte čas, uvidíme, či nájdeme vhodného hráča," dodal Daňo.

Trenčania sú aktuálne v tabuľke na ôsmej priečke, o postup do play off bojujú spoločne s deviatym Martinom a desiatou Žilinou. Bodové rozdiely všetkých troch mužstiev sú však minimálne, poradie na spodných poschodiach tabuľky sa tak môže meniť po každom kole. Do konca základnej časti odohrajú všetci ešte 8 duelov.