Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

MS budú bez Staňu, k tímu by sa mali pripojiť aj Pánik s Viedenským

Hokejový brankár Rastislav Staňa Foto: TASR/Milan Kapusta

Už na piatkovom tréningu po úvodnom dueli 3. kola Euro Hockey Challenge proti Fínsku by sa k tímu mohol pripojiť útočník zo zámoria Marek Viedenský a v priebehu ďalších dní aj Richard Pánik.

Bratislava 24. apríla (TASR) - Hokejový brankár Rastislav Staňa nebude reprezentovať Slovensko na májových MS v Bielorusku. V najbližšom čase si potrebuje doliečiť zranenie, ktoré utrpel ešte počas sezóny v drese majstrovských Košíc. Na piatkovom tréningu by sa však už k národnému tímu mal pripojiť Marek Viedenský, Richard Pánik musí ešte na výstupnú prehliadku v zámorí.

"S Rasťom sme sa stretli vo štvrtok pred zápasom s Fínskom v Steel aréne a rozprávali sa o jeho možnom štarte na svetovom šampionáte. Staňa ale ročník dohral so zranením a vyjadril sa, že si ho potrebuje doliečiť. Tým pádom sa na turnaji v našom drese nepredstaví," uviedol na oficiálnom webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) generálny manažér Otto Sýkora.

Už na piatkovom tréningu po úvodnom dueli 3. kola Euro Hockey Challenge proti Fínsku by sa k tímu mohol pripojiť útočník zo zámoria Marek Viedenský a v priebehu ďalších dní aj Richard Pánik. "Pánika čaká ešte výstupná lekárska prehliadka a ak dopadne dobre, bude nám k dispozícii. Viedenský sa pripojí k mužstvu už na najbližšom tréningu," dodal v rozhovore pre RTVS tréner Vladimír Vůjtek.