Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Tipsport Liga

Piešťany už na ľade, Sýkora: Budujeme konkurencieschopný tím

Tréner piešťanských hokejistov Roman Sýkora Foto: TASR/Jozef Polešenský

Tridsaťšesťročný nový šéf piešťanskej striedačky predstavil po nedeľňajšom tréningu aj prvé nové tváre.

Piešťany 3. augusta (TASR) - S tridsiatkou hráčov a tromi brankármi vykorčuľovali v nedeľu na ľad už aj hokejisti ŠHK 37 Piešťany. Mužstvo, ktoré po uplynulej sezóne prišlo o niekoľkých skúsených hráčov, prevzal po Milanovi Klementovi v lete Roman Sýkora a v druhej fáze prípravy chce z neho vybudovať konkurencieschopný tím. Prioritou "havranov" v novom extraligovom ročníku bude postup do play off.

Na nedeľňajšom tréningu sa hlásilo novému hlavnému kormidelníkovi s asistentom Jozefom Krišákom 33 hokejistov. "Odštartovali sme druhú časť prípravy. Na ľade sme mali 6 kompletných formácií a troch brankárov. Niektorých chalanov som ešte poriadne nevidel, čaká nás preto v najbližších dňoch veľa tvrdej práce. Tento tím bude pokope asi 2-3 týždne v riadnom tréningovom cykle, následne sa budeme snažiť postupne vybrať tých správnych hráčov a zúžiť káder," povedal pre TASR Sýkora.

Štvrtý celok uplynulého ročníka Tipsport extraligy opustilo po sezóne niekoľko skúsených hráčov. Dvojica Tibor Melichárek a Vladimír Nemec sa vrátila do Trenčína, Václav Stupka odišiel do Košíc a chýbať bude aj Patrik Lušňák. "Tieto typy hokejistov bude veľmi ťažké nahradiť. Tvorili kostru nášho tímu a dve úderné formácie sa nám prakticky úplne rozpadli. Dúfam však, že sa nám s kolegom podarí vybudovať konkurencieschopný tím," uviedol Sýkora.

Na snímke uprostred ešte ako asistent trénera mužstva Piešťan Roman Sýkora
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Tréner predstavil nové tváre

Tridsaťšesťročný nový šéf piešťanskej striedačky predstavil po nedeľňajšom tréningu aj prvé nové tváre: "Do obrany prišiel Eduard Šedivý, Michal Valjent, Michal Srnec, Peter Gula a Jakub Makovský, ktorý minulý rok pôsobil v Poprade. Z útočníkov môžem spomenúť Braňa Rapáča, Filipa Martinca, Filipa Nemčeka, Richarda Vaculína či Petra Lichanca. Definitívne máme vyriešenú brankársku otázku, do sezóny pôjdeme s triom Šúrek, Kičina a mladý Patrik Rybár."

V príprave absolvujú Piešťanci celkovo 11 duelov. Pred úvodným extraligovom kolom, v ktorom sa predstavia 12. septembra na ľade Martina, ich tak čakajú okrem iných aj konfrontácie so slovenskými a českými extraligistami, rakúskym Grazom či maďarským Dunaújvárosom. "Hoci sme vyšli na ľad len v nedeľu, už v utorok nás čaká duel proti Francúzsku a následne zápas proti kazašskému majstrovi z Pavlodaru. Bude to kvalitná prvá skúška. Následne absolvujeme turnaj v Martine za účasti Hradca Králové či Mladej Boleslavi, po ktorom príde prvá väčšia redukcia kádra. Súperov máme kvalitných, verím, že sa dobre pripravíme," uviedol Sýkora, ktorého čaká po dvoch 4. miestach tímu z uplynulých sezón v tej nasledujúcej náročná úloha: "O cieľoch by som zatiaľ nechcel hovoriť. Prioritou je postup do play off, a potom uvidíme, čo ďalej. Budeme sa snažiť získať ešte asi dvoch kvalitných obrancov a rovnaký počet skúsených útočníkov."



Rozpis prípravných duelov Piešťan pred sezónou 2014/2015:

5. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Francúzsko "23"

7. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Irtyš Pavlodar (Kaz.)

12. augusta: SHK Hodonín (ČR) - ŠHK 37 Piešťany

15. augusta: BK Mladá Boleslav (ČR) - ŠHK 37 Piešťany

16. augusta: MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany

17. augusta: Mountfield Hradec Králové (ČR) - ŠHK 37 Piešťany

19. augusta: ŠHK 37 Piešťany - SHK Hodonín (ČR)

26. augusta: ŠHK 37 Piešťany - Graz 99ers (Rak.)

29. augusta: DAB Doc.Dunaújváros (Maď.) - ŠHK 37 Piešťany

2. septembra: ŠHK 37 Piešťany - DAB Doc.Dunaújváros (Maď.)

5. septembra: ŠHK 37 Piešťany - HK Orange 20