Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Staňa sa teší na košických fanúšikov i čas strávený s rodinou

Na snímke Rastislav Staňa počas tréningu v Košiciach 29. januára 2014. Foto: TASR/Milan Kapusta

Staňa pri hľadaní angažmánu nehľadel na financie, prioritou bol klub, ktorý by hral o popredné priečky a ponúkol mu post brankárskej jednotky.

Košice 29. januára (TASR) - Po nečakanom rozviazaní zmluvy s ruským CSKA Moskva zakotvil slovenský hokejový brankár Rastislav Staňa v rodných Košiciach. Dôvodov jeho rozhodnutia bolo niekoľko, chuť pokračovať v rozbehnutej sezóne, tehotenstvo manželky, ale i fakt zahrať si po prvý raz v košickom tíme.

S tímom HC Košice sa pripravoval od minulého týždňa a k dohode s vedením klubu o spolupráci do konca sezóny dospeli obidve strany v utorok 28. januára. "Od začiatku som hovoril, že nechcem vyčkávať a chcem byť naspäť v bránke. Mal som nejaké ponuky, ale ani jedna z nich nebola vážnejšieho charakteru. Prišla ponuka z Košíc, som rád, že som doma a v bránke chcem potešiť fanúšikov, ale aj sám seba," uviedol Staňa. "To, čo rozhodlo v prospech Košíc, bol aj fakt, že manželka je v druhom stave a rodine sa doma zídem. Teším sa, že budem môcť svoj čas venovať rodine."

Staňa pri hľadaní angažmánu nehľadel na financie, prioritou bol klub, ktorý by hral o popredné priečky a ponúkol mu post brankárskej jednotky. "Nehľadal som si klub podľa financií. Obzeral som sa po nejakom v zahraničí, ktorý by ma naozaj zaujal, hral o popredné pozície alebo mi ponúkol pozíciu jednotky. Žiadnu takú ponuku som nedostal. Napriek tomu, že so slovenskej extraligy prišli i ďalšie ponuky, tak som sa rozhodol pre Košice," konštatoval Staňa.

V bránke "oceliarov" by sa mal predstaviť už v piatkovom šlágri kola a v repríze minuloročného finále proti Zvolenu.