Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Tipsport Liga

Na prvý tréning Liptovského Mikuláša nastúpilo 22 hráčov

Na archívnej snímke tréner Anton Tomko. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V tíme sú hráči, ktorí sa budú snažiť vybojovať si miesto v zostave, zopár ich príde aj zo zahraničia.

Liptovský Mikuláš 25. júla (TASR) - Hokejisti MHk 32 Liptovský Mikuláš odštartovali prípravu na novú sezónu s 22 hráčmi, tréner Anton Tomko by však ešte rád privítal zopár posíl.

Liptáci si pred druhou časťou letnej prípravy dali rande v JL aréne, pretože na ich zimnom štadióne prebiehajú rekonštrukčné práce. Hráči sa však neskôr budú musieť sťahovať. "Budeme to mať kvôli tomu na začiatku sezóny ťažké. Do 13. augusta by sme mali trénovať v JL aréne, potom by sme sa mali presťahovať do Ružomberka na väčší ľad. No a podľa posledných informácií by sme mali sezónu začať v Brezne. To však ešte nie je isté," povedal tréner Tomko pre TASR.

Na prvom tréningu sa v kabíne hlásilo 22 hráčov, tí si však ľad užijú až koncom týždňa: "Po prvý raz vykorčuľujeme na ľad v piatok, dovtedy budeme mať prípravu na suchu. Od pondelka už chceme zarezávať naplno," dodal Tomko.

V tíme sú hráči, ktorí sa budú snažiť vybojovať si miesto v zostave, zopár ich príde aj zo zahraničia. "Odohráme deväť prípravných zápasov, v ktorých chceme vyskúšať niekoľkých hokejistov. Čakáme ešte nejakých, pretože nám vypadol Rudolf Huna, a pre zranenie ešte nemôže trénovať Andrej Laco. Chceme teda kvalitného stredného útočníka a brankára. Ešte dnes má prísť Švéd Arkaitx Edgren a Fín Miika Heikkilä, očakávame aj príchod brankára. Od pondelka by sa mal pripojiť aj Marek Uram," uzavrel pre TASR Tomko.

Mužstvo odštartuje sezónu 12. septembra predohrávkou so SR Orange 20 v Piešťanoch.



káder L. Mikuláša na začiatku prípravy:

Brankár: Juraj Hollý

Obrancovia: Matej Bača, Peter Horváth, Mário Kurali, Filip Mezovský, Tomáš Nádašdi, Jakub Nemec, Lukáš Dubeň, Radoslav Suchý

Útočníci: Martin Kriška, Marek Uram, Peter Lichanec, Matúš Sukeľ, Jakub Sukeľ, Patrik Števuliak, Maroš Piatka, Andrej Lištiak, Patrik Oško, Adam Nechaj, Vladimír Vybíral, Dušan Klučiar, Michal Uhrík



plán prípravných zápasov:

7. augusta Detva - L. Mikuláš

9. augusta Žilina - L. Mikuláš

14. augusta L. Mikuláš - Detva (Ružomberok)

16. augusta L.Mikuláš - Krakov (v riešení)

21. augusta Martin - L. Mikuláš

23. augusta L. Mikuláš - Žilina (Ružomberok)

28. augusta Nowy Targ - L. Mikuláš

30. augusta Michalovce - L. Mikuláš

6. september Krakov - L. Mikuláš