Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Tipsport Liga

Trenčín angažoval hokejového obrancu Kielba, Nemčík zamieril do Kladna

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pre Kielba bude Trenčín prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky. Jeho profesionálna kariéra sa odvíjala v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL.

Trenčín 19. januára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Nemčík po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie v Dukle Trenčín a jeho novým pôsobiskom sa stal český extraligový klub z Kladna. "Vojaci" zareagovali na odchod 31-ročného Nemčíka angažovaním o sedem rokov mladšieho Kanaďana Dariena Kielba. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Sezóna 2023/2024 bola pre Nemčíka tretia po sebe v drese "vojakov." V Trenčíne pôsobil aj v rokoch 2012 - 2014. V prebiehajúcom ročníku odohral 32 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 2 asistencie, 42 trestných minút a 11 mínusových bodov.

Pre Kielba bude Trenčín prvé pôsobisko mimo Severnej Ameriky. Jeho profesionálna kariéra sa odvíjala v nižších zámorských súťažiach AHL a ECHL. V ročníku 2023/2024 odohral za Fort Wayne Komets a Maine Mariners celkovo 23 stretnutí, v ktorých nazbieral 11 kanadských bodov (2+9), 33 trestných minút a 3 mínusové body. Premiéru v novom pôsobisku by mal absolvovať počas budúceho týždňa.