Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Tipsport Liga

Žilinčania na ľade so 46 hráčmi, do sezóny idú s odvážnejšími cieľmi

Na snímke gólová radosť hokejistov Žiliny Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Tréner Zavadil má tak v súčasnosti k dispozícii dve mužstvá zložené prevažne z mladých hráčov.

Žilina 8. augusta (TASR) - V závere tohto týždňa vykorčuľovali na ľad už aj hokejisti MsHK DOXXbet Žilina. Desiaty celok uplynulého ročníka Tipsport extraligy sa bude na novú sezónu pripravovať pod taktovkou trénera Jozefa Zavadila, ktorého cieľom bude dostať tím do play off z pokojných vôd stredu tabuľky.

"Vlci" museli v uplynulom ročníku bojovať o zachovanie extraligovej príslušnosti v baráži proti víťazovi I. ligy z Bardejova. V sérii triumfovali 4:1 na zápasy a aj tento rok sa opäť môžu pripravovať na konfrontácie s mužstvami v najvyššej domácej súťaži. Výber hráčov do kádra však bude prebiehať inak ako v predošlých rokov. "Tento rok sme zvolili novší model, ktorý nie je v našich končinách často používaný. Káder budeme budovať formou 'try-outu', čiže výberu hráčov. Tých máme v príprave nateraz celkovo 46 a sú rozdelení na dve skupiny. Každý z nich má možnosť ukázať sa, presvedčiť nás a vybojovať si zmluvu. V priebehu augusta zredukujeme mužstvo, príležitosť však dostanú všetci v prípravných zápasoch. V súčasnosti trénujeme dvojfázovo," povedal pre TASR generálny manažér klubu Imre Valášek.

Tréner Zavadil má tak v súčasnosti k dispozícii dve mužstvá zložené prevažne z mladých hráčov. Skúsenosti mu však pribudnú do tímu už v pondelok. "Od začiatku budúceho týždňa príde niekoľko renomovanejších tvárí. Mená však zatiaľ vravieť nebudem," dodal Valášek. Náročnou úlohou bude nahradiť so 40 gólmi najlepšieho kanoniera uplynulej sezóny Romana Tomasa, ktorý odišiel do Znojma. "Budeme sa snažiť dotiahnuť do tímu ostrieľaného hráča. Chceme, aby išiel ostatným príkladom, bol stmeľovacím faktorom a lídrom či vodcom, ako bol práve Roman Tomas," ozrejmil generálny manažér "vlkov".

Žilinčania sa za posledných päť ročníkov predstavili v play off iba raz a až trikrát museli bojovať o udržanie sa v extralige. Hoci to zakaždým zvládli, v budúcom ročníku majú odvážnejšie ciele. "Na baráž už nechceme ani len pomyslieť. Robíme všetko pre to, aby sme sa dostali do play off. Nie však z 8. priečky, chceme skončiť vyššie a predĺžiť si sezónu," uviedol Imre Valášek.



Rozpis prípravných duelov MsHK DOXXbet Žilina:

turnaj v Porube


14. augusta o 19.15 MsHK DOXXbet Žilina - HC Opava

15. augusta o 16.00 MsHK DOXXbet Žilina - HC Poruba

16. augusta - zápas o konečné umiestnenie

19. augusta o 19.00 AZ Havířov - MsHK DOXXbet Žilina

20. augusta o 18.00 GKS Jastrzebie - MsHK DOXXbet Žilina

22. augusta o 17.30 MsHK DOXXbet Žilina - HC Dukla Senica

26. augusta o 17.00 Dukla Trenčín - MsHK DOXXbet Žilina

27. augusta o 17.30 MsHK DOXXbet Žilina - Graz99ers

2. septembra o 17.00 MsHK DOXXbet Žilina - Dukla Trenčín

5. septembra o 17.30 MsHK DOXXbet Žilina - GKS Jastrzebie

6. septembra o 18.00 HC Dukla Senica - MsHK DOXXbet Žilina