Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Tipsport Liga

Žilinskí vlci na domácom ľade porazili Nitru po predĺžení

Na snímke hráč Žiliny Milan Drevenák (vľavo) a hráč Nitry Henrich Ručkay v zápase 39. kola hokejovej Tipsport extra liga MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra v Žiline 9. januára 2015. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

V zápase 39. kola hokejovej extraligy padlo sedem gólov, štyri z nich do bránky hráčov spod Zobora.

Žilina 9. januára (TASR) -

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 4:3 pp (1:2, 2:0, 0:1 - 1:0)

Góly:

8. Drevenák (Hudec, Demel)
29. Milovanovič (Dresler)
30. Demel
62. Bobček (Kanko)
-
5. Novotný (Štefanka)
20. Slovák (L. Novák, Nádašdi)
44. Tománek (H. Ručkay, Slovák)

Rozhodovali: Novák – Korba, Holienka

Vylúčení: 4:5 navyše Mezei (Nitra) 5+DKZ

Presilovky: 2:1
Oslabenia: 0:0
Počet divákov: 1008



Žilina nastúpila do zápasu už i s Marekom Uramom, Róbertom Krajčim a Tomášom Káňom. Domáci od úvodu prevzali taktovku hry, no hostia dobre bránili a hrozili rýchlymi protiútokmi. V 5. minúte nariadil hlavný rozhodca trestné strieľanie v prospech hostí, no Štěpán Novotný na Cibuľu nevyzrel. Už o minútu neskôr však Novotný Cibuľu prestrelil z ľavého kruhu. "Vlci" zvýšili tempo hry a odmenou im bol presilovkový gól kapitána Drevenáka, ktorý v 8. minúte vyrovnal na 1:1. Hral sa obojstranne kvalitný hokej, no na ľade bolo cítiť nervozitu. V závere tretiny hrali hostia presilovú hru o dvoch hráčov a zásluhou Slováka sa dostali do vedenia 2:1.

Druhú tretinu začali znovu aktívnejšie domáci hokejisti, no strelecky ohroziť Lakosila nedokázali. V 25. minúte stretnutia dostal kapitán hostí Mezei trest 5+DKZ a hostia značne znervózneli. Nasledovala séria presilových hier o dvoch hráčov v prospech Žiliny, ktorá vyvrcholila v 29. minúte, keď Slovinec Milovanovič prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste a vyrovnal na 2:2. Hostia sa prebrali a postupne vyrovnali hru. Lukáš Novák a ani Tománek však v dobrých príležitostiach Cibuľu neprekonali. V 39. minúte inak pozornej obrane hostí utiekol skúsený Demel a blafákom si rutinérsky vychutnal Lakosila v bránke Nitry.

Do záverečnej tretiny vstúpili aktívne hostia a od úvodu tretiny zamestnávali pozorného Cibuľu. Tlak Nitry vyvrcholil v 44. minúte, keď Roman Tománek prepasíroval puk v skrumáži za brankára Žiliny. Hra sa následne vyrovnala a oba tímy si dávali pozor na defenzívu. V 50. minúte si tréner domáceho tímu Peter Mikula vyžiadal oddychový čas, ktorým prebral svoj tím k väčšej aktivite. Tesne pred koncom tretiny mohol rozhodnúť Petr Kanko, ktorý stále osamotený pred Lakosi lom, no napokon sa k nemu prihrávka Urama nedostala.

Následné predĺženie rozhodol už v 62. minúte gólom na 4:3 Igor Bobček.

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Nitra hrala dnes veľmi dobre a dostávala nás pod tlak, ale inkasovali sme len jeden gól. Následne sme prevzali aktivitu a vynútili sme si presilové hry. V tretej tretine dala Nitra rýchly gól a vrátila sa do zápasu, pričom hosťom patrila celá tretina. V závere sme mali trochu šťastie. Dva body však veľmi tešia."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme šance, dali sme však iba jeden gól. Potom sme poľavili a Žilina sa dostala do hry. Vďaka nedisciplinovanosti sme boli vylučovaní a inkasovali sme góly. V tretej tretine sme dominovali, ale podarilo sa nám len vyrovnať. Zápas šiel do predĺženia a domáci v ňom mali navrch."