Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Tipsport Liga

Zvolen podpísal zmluvy s viacerými mladými odchovancami

Na snímke Andrej Podkonický Foto: TASR - Branislav Račko

Dvadsaťtriročný Marco Halama hral od pätnástich rokov v Slovane Bratislava, kde sa cez kategórie dorastu a juniorky prepracoval do prvého tímu a v sezóne 2016/2017 nastúpil na osem duelov KHL.

Zvolen 6. júna (TASR) - Hokejový klub HKM Zvolen sa dohodol na zmluvách s niekoľkými mladými odchovancami. V novej sezóne si budú obliekať dres tipsportligistu útočníci Marco Halama, Patrik Halama, Martin Magdolen a Ján Chlepčok, ako aj obranca Jakub Dubina.

Dvadsaťtriročný Marco Halama hral od pätnástich rokov v Slovane Bratislava, kde sa cez kategórie dorastu a juniorky prepracoval do prvého tímu a v sezóne 2016/2017 nastúpil na osem duelov KHL. Pod Pustý hrad sa vrátil v predchádzajúcej sezóne TL, kde odohral 25 stretnutí s bilanciou 5 gólov a 4 asistencie.

Ďalší odchovanci sú vo veku od 19 do 20 rokov. "V klube pokračujeme v nastúpenom trende zapájania vlastných odchovancov. Hráči odo mňa dostanú primeraný priestor, pretože sú talentovaní a predpokladám, že si uvedomia, v akom nasadení majú pracovať. Zámerom klubu je v časovom horizonte niekoľkých sezón dosiahnuť stav, aby sme dokázali hrať o špicu tabuľky s domácimi hokejistami," povedal pre klubový web tréner Andrej Podkonický.