Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Absolventi Trenčianskej univerzity dostanú aj medzinárodné certifikáty

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Značku EUR - ACE podľa nej Európska komisia zahrnula medzi European Quality Labels, akreditované študijné programy spĺňajú najvyššie európske štandardy kvality.

Trenčín 12. mája (TASR) – Absolventi dvoch fakúlt Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne budú dostávať európske certifikáty EUR – ACE. Univerzita sa stala treťou slovenskou univerzitou, ktorá má akreditované technické študijné programy pod touto značkou.

Ako informovala Lucia Petríková z TnUAD, po náročnom procese akreditácie dostala univerzita začiatkom mája certifikáty, ktoré garantujú kvalitu inžinierskych študijných programov a vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu nastavenú európskou inžinierskou komunitou.

Certifikáty získala Fakulta špeciálnej techniky v programoch špeciálna strojárska technika a údržba špeciálnej mobilnej techniky a Fakulta priemyselných technológií v Púchove v študijnom programe materiálové inžinierstvo.

Značku EUR - ACE podľa nej Európska komisia zahrnula medzi European Quality Labels, akreditované študijné programy spĺňajú najvyššie európske štandardy kvality. Značka garantuje všeobecné spôsobilosti, odborné znalosti a praktické zručnosti absolventov pre zamestnanie s istotou, že budú spĺňať najprísnejšie kritériá a medzinárodné štandardy kladené na absolventov v európskej podnikovej praxi.

Vďaka kompetenciám a schopnostiam nájdu študenti uplatnenie v celej Európskej únii a ich kvalifikácia je uznaná autorizovanou agentúrou európskeho dosahu. Certifikát získajú k diplomu už aj študenti, ktorí končia tento akademický rok.

Podľa rektora TnUAD Jozefa Habánika získanie akreditácie zatraktívni technické študijné programy. Akreditácia je orientovaná najmä na podnikovú prax, čo je cesta, na ktorú sa orientuje aj trenčianska univerzita. Vďaka profesijne orientovaným študijným programom spolupracuje TnUAD s významnými firmami a spoločnosťami v Trenčianskom samosprávnom kraji.