Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce nad Bebravou fungujú toto volebné obdobie bez mestskej rady

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na ustanovujúcom zasadnutí MsZ v Bánovciach nad Bebravou zriadila samospráva desať komisií ako poradných, iniciatívnych a kontrolných orgánov MsZ.

Bánovce nad Bebravou 15. februára (TASR)- Bánovce nad Bebravou fungujú toto volebné obdobie bez mestskej rady. Jej úlohu prevezme Rada predsedov komisií mestského zastupiteľstva, informovala o tom TASR hovorkyňa mesta Miroslava Robochová.

Na ustanovujúcom zasadnutí MsZ v Bánovciach nad Bebravou zriadila samospráva desať komisií ako poradných, iniciatívnych a kontrolných orgánov MsZ. Koncom januára zvolili mestskí poslanci predsedov a jednotlivých členov komisií z radov poslancov i odbornej verejnosti. "Následne sa vytvorí Rada predsedov komisií MsZ, ktorá sa bude pred plánovanými zasadnutiami zastupiteľstva stretávať s primátorkou Rudolfou Novotnou a pripravovať program zasadnutia MsZ. Funkcia mestskej rady tak už nebude potrebná," ozrejmila Robochová.

Rada predsedov ani komisie nemajú rozhodovaciu právomoc, ich úlohou bude predkladať názorové a pracovné výstupy z komisií poslancom a primátorke. Rada bude mať desať členov z radov poslancov.

"Od nového systému riadenia samosprávy, ktorý podobne funguje i na krajskej úrovni, mesto očakáva jeho pružnejšie a efektívnejšie fungovanie," skonštatovala hovorkyňa mesta.