Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestskí policajti v Bánovciach nad Bebravou sa školia v sebaobrane

Ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Počas výcvikových hodín sa mestskí policajti oboznamujú aj so základmi využitia policajnej tonfy a realizujú tiež metodiku a taktiku služobných zákrokov.

Bánovce nad Bebravou 10. septembra (TASR) - Bánovskí mestskí policajti sa doškoľujú v sebaobrane proti ozbrojenému páchateľovi. Špeciálnu odbornú služobnú prípravu absolvujú už od konca augusta, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

"Počas výcvikových hodín sa mestskí policajti oboznamujú aj so základmi využitia policajnej tonfy a realizujú tiež metodiku a taktiku služobných zákrokov," uviedol Schlesinger.

V rámci odborných zručností absolvujú príslušníci mestskej polície (MsP) v tomto mesiaci i ďalšie odborné vzdelávanie v oblasti prevencie kriminality. "Zámerom vedenia mesta, ako aj náčelníka MsP Rastislava Fodora je zabezpečiť pre príslušníkov mestskej polície požadované odborné zručnosti, ktoré potrebujú v rámci svojej práce," ozrejmil ďalej hovorca mesta.

Systém práce MsP je podľa neho súčasťou projektu, ktorým sa budú Bánovce nad Bebravou uchádzať o cenu v oblasti prevencie kriminality.