Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

V Bánovciach nad Bebravou začali s úpravou drevín

Ilustračné foto. Foto: TASR

Oddelenie životného prostredia bánovského mestského úradu eviduje i ďalšie žiadosti obyvateľov o úpravu drevín z minulého roka, ktorým sa bude rovnako venovať.

Bánovce nad Bebravou 5. februára (TASR)- Samospráva Bánoviec nad Bebravou začala v uplynulých dňoch s úpravou drevín v nevyhovujúcom stave na území mesta. Práce už zabezpečila na poraste na Cibislávskej ulici, informoval hovorca mesta Miroslav Schlesinger.

"Nevyhnutnú úpravu drevín rastúcich formou živého plota, pričom išlo najmä o tuje pred jedným z bytových domov na Cibislávskej ulici, zabezpečila samospráva na základe požiadaviek obyvateľov," uviedol hovorca mesta.

Tuje totiž podľa neho mali vplyvom poveternostných podmienok a ťažkého snehu ponakláňané vetvy, čím bránili bezpečnému prechodu chodcov po chodníku. "Upravené, respektíve odstránené boli aj tie ich časti, ktoré boli uschnuté," doplnil.

Oddelenie životného prostredia bánovského mestského úradu eviduje i ďalšie žiadosti obyvateľov o úpravu drevín z minulého roka, ktorým sa bude rovnako venovať. "Aktuálne vykonal vedúci oddelenia Peter Baláž spolu s kolegami obhliadky. Počas nich vytipovali ďalšie lokality s akútnym stavom, ktoré budú riešiť v nasledujúcich dňoch," dodal Schlesinger.