Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Trenčiansky kraj

Bánovce chcú vynoviť mestskú knižnicu za viac ako 350.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Katarína Čižmáriková

Radnica má ambíciu ju financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Bánovce nad Bebravou 2. júna (TASR) - Mestskú knižnicu Ľ. Štúra v Bánovciach nad Bebravou možno čaká rozsiahla rekonštrukcia za viac ako 350.000 eur. Radnica má ambíciu ju financovať z Operačného programu Kvalita životného prostredia. Vyplýva to z výzvy na predkladanie ponúk, ktorú samospráva uverejnila vo Vestníku verejného obstarávania.

"Predmetom rekonštrukcie je v podstate zmena dispozičného riešenia celej knižnice, keďže je tam veľa priečok, ďalej zníženie stropu, rekonštrukcia sociálnych zariadení, vybudovanie dvoch bezbariérových vstupov, zateplenie budovy knižnice, výmena jej okien, ako aj inštalácia bezpečnostného zariadenia," uviedol pre TASR Vladimír Margolien z Referátu projektového riadenia Mestského úradu v Bánovciach nad Bebravou.

Predpokladanú hodnotu zákazky odhadla radnica na 350.063,25 eura bez dane z pridanej hodnoty. Podľa Margoliena by mal rezort životného prostredia výzvu na získanie nenávratných finančných prostriedkov, z ktorej chce mesto financovať projekt, zverejniť v júli. Radnica už má pripravenú aj projektovú dokumentáciu.

Knižnica so sídlom na ulici 5. apríla už menšou rekonštrukciou prešla. Za viac ako 27.000 eur v jej priestoroch vybudovali spoločenskú miestnosť, pričom verejnosť ju začala využívať v septembri minulého roka. Samospráva investíciu hradila z prostriedkov, ktoré získala v rámci projektu cezhraničnej spolupráce s českým mestom Valašské Klobouky.