Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

Mestská polícia v Bojniciach má po vyše roku svojho náčelníka

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Bojnická MsP zostala oficiálne bez náčelníka začiatkom minulého roka po tom, čo sa predchádzajúci náčelník vzdal svojej funkcie.

Bojnice 31. januára (TASR) - Po vyše roku bude mať Mestská polícia (MsP) v Bojniciach oficiálne od piatka 1. februára svojho náčelníka. Miroslava Nagya, ktorý bol isté obdobie poverený zastupovaním náčelníka, zvolili poslanci na základe výberového konania do tejto funkcie na svojom rokovaní vo štvrtok.

"Výberové konanie sa uskutočnilo 21. júna 2018, víťaz výberového konania bol zatiaľ zamestnaný ako člen mestskej polície a bol poverený riadením, aby si zistil skutočnosti, ktoré ovplyvňujú túto funkciu. Následne bol vymenovaný do tejto funkcie na mestskom zastupiteľstve," uviedol prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka. Novovymenovaný náčelník MsP má podľa neho dlhoročné skúsenosti s políciou, pôsobil aj v štátnej polícii.

Nový náčelník by sa mal zaoberať aj situáciou okolo nízkeho počtu členov MsP. "My sme v prvom rade veľmi radi, že sme našli vhodného náčelníka MsP, pretože problém s MsP je dlhodobý. Jednak bol problém nájsť náčelníka, ďalej bude, ako predpokladám, problém aj s príslušníkmi MsP. Pred náčelníkom je neľahká úloha, a to nájsť ďalších vhodných ľudí do MsP v Bojniciach, pretože pripravujeme parkovací systém a bude potrebné posilniť rady polície," ozrejmil Palacka.

V minulosti vzišiel tiež návrh na zrušenie MsP v Bojniciach, vzhľadom na súčasnú situáciu o tom mesto podľa neho neuvažuje.

Bojnická MsP zostala oficiálne bez náčelníka začiatkom minulého roka po tom, čo sa predchádzajúci náčelník vzdal svojej funkcie. Najskôr ho isté obdobie zastupoval jeden z príslušníkov MsP, mesto vyhlásilo aj výberové konanie na obsadenie tejto funkcie. To sa však skončilo neúspešne, keďže jediný prihlásený uchádzač po pohovore odstúpil. Z ďalšieho výberového konania v júni minulého roka vzišiel práve Nagy.