Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

BOJNICE: Vysoké teploty prajú návštevnosti oboch kúpalísk

Ilustračné foto Foto: TASR – Milan Kapusta

Kúpalisko s výhľadom na Bojnický zámok otvorilo letnú sezónu až začiatkom júla.

Bojnice 10. augusta (TASR) - Bojnické termálne kúpalisko Čajka, ako i plážové kúpalisko medzi Prievidzou a Bojnicami si tohtoročnú letnú sezónu pochvaľujú. Návštevnosť vďaka teplému počasiu bez zrážok počítajú v tisícoch.

"Túto sezónu na rozdiel od minulosti si určite pochvaľujeme. Návštevnosť je nad rámec priemeru. Počas jedného dňa nás priemerne navštívi 800 až 1000 ľudí," povedal dnes pre TASR Ján Kotrík, prevádzkar Čajky, ktorá patrí spoločnosti Kúpele Bojnice.

Kúpalisko s výhľadom na Bojnický zámok otvorilo letnú sezónu až začiatkom júla, dôvodom boli podľa Kotríka problémy s termálnym vrtom. Oproti minulým sezónam sa Čajka nezmenila, návštevníci môžu využívať veľký plavecký bazén, tri detské a jeden takzvaný zábavný. K dispozícii majú aj dva tobogany či ihrisko na plážový volejbal. Kúpalisko je otvorené denne od 09.00 do 19.00 h.

Rovnako doposiaľ spokojné s tohtoročnou sezónou oproti vlaňajšej sú podľa ich riaditeľa Dušana Hnáta aj Technické služby Bojnice, ktoré prevádzkujú Plážové kúpalisko. "Denná priemerná návštevnosť nášho kúpaliska je od 500 do 1500 návštevníkov, závisí to od toho, či je pracovný deň, alebo víkend," ozrejmil.

Plážové kúpalisko otvorilo sezónu 20. júna, veľké novinky pre verejnosť nepripravilo. "Išlo o bežnú údržbu, dokúpili sme desať kusov ležadiel, ponatierali železné konštrukcie," vymenoval Hnát. Návštevníci majú k dispozícii podobne ako po minulé roky dva veľké bazény, jeden malý, ako aj prírodné jazero. Kúpalisko je otvorené denne od 09.00 do 19.00 h.