Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Buriny v blízkosti ciest odstraňovali v Prievidzi koncentrátom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Postrek proti ničeniu jednoročných a trvácich burín pri mestských komunikáciách a chodníkoch realizovali pracovníci mestskej spoločnosti, keďže niektoré z nich nebolo možné zlikvidovať len kosením.

Prievidza 10. mája (TASR) - Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) v uplynulých dňoch likvidovali prerastené trávy a buriny v blízkosti miestnych komunikácií a chodníkov v Prievidzi. Jej pracovníci na to využili kvapalný koncentrát, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

Postrek proti ničeniu jednoročných a trvácich burín pri mestských komunikáciách a chodníkoch realizovali pracovníci mestskej spoločnosti, keďže niektoré z nich nebolo možné zlikvidovať len kosením. Postrek postupne aplikovali v lokalitách všetkých hlavných komunikácií súbežne s chodníkmi.

"Pri týchto postrekoch sa obyvatelia nemusia obávať o ohrozenie zdravia ľudí alebo zvierat. Ich základom je kvapalný koncentrát, riediteľný vodou na trvácich a jednoročných burinách, bežne dostupný na slovenskom trhu, ktorého zloženie je v súlade s platnou legislatívou a spĺňa všetky bezpečnostné požiadavky," ozrejmila Silvia Masariková z TSMPD. Podobné koncentráty podľa nej používajú ľudia bežne vo svojich záhradách.