Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

V Čachticiach chce byť starostom rekordný počet kandidátov

Archívne foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Končiaca starostka sa v tomto volebnom období významnou mierou pričinila o rekonštrukciu Čachtického hradu, ktorého vlastníkom je obec.

Čachtice 15. novembra (TASR) – Rekordérom v počte kandidátov na starostu obce v okrese Nové Mesto nad Váhom sú Čachtice. O starostovské kreslo sa tu uchádza 12 kandidátov. Podľa úradujúcej starostky Anny Ištokovej, ktorá bola starostkou päť volebných období a zo zdravotných dôvodov nekandiduje, je 12 kandidátov priveľa.

"Hlasy sa roztrieštia, neviem, ako dopadne tá voľba. Asi sa tým kandidátom zdá stolička starostu obce lukratívna," zhodnotila Ištoková s tým, že zrejme si od toho veľa sľubujú.

Ako dodala, hádam každý chce prispieť niečím novým, niečo zmeniť a pokračovať v práci. I napriek popularite končiacej starostky si Ištoková myslí, že v obci je stále čo robiť, vždy treba niečo zmeniť a dobudovať. "Teraz nám prešiel projekt v rámci Regionálneho operačného programu na chátrajúcu Drugetovu kúriu, sídlo dcéry Alžbety Bátoriovej. Ak by sa to podarilo zrealizovať, bolo by to pre obec veľmi lukratívne a zaujímavé," doplnila Ištoková.

Nový starosta by mal podľa nej klásť najväčší dôraz na život v obci, na to, aby boli ľudia spokojní, aby sa im vychádzalo v ústrety. "Je to post, alebo poslanie, ktoré veľmi veľa dá, ale aj zoberie. Ako aj u mňa, to najcennejšie – zdravie," doplnila Ištoková. Končiaca starostka sa v tomto volebnom období významnou mierou pričinila o rekonštrukciu Čachtického hradu, ktorého vlastníkom je obec.