Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Trenčiansky kraj

V Častkovce otvorili malú tržnicu aj pokrstili monografiu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Michal Svítok

Starosta Častkoviec spolu s predsedom vlády SR Robertom Ficom pokrstili monografiu o obci.


Častkovce 19. septembra (TASR) - V Častkovciach v okrese Nové Mesto nad Váhom dnes otvorili obecnú tržnicu v blízkosti úradov a pokrstili monografiu o obci. Malé trhovisko má prispieť k väčšej bezpečnosti obyvateľov Častkoviec, monografia je zase prvou knihou, ktorá mapuje život v obci.

"Niekoľko rokov ma trápilo, že občania mojej obce nakupovali u trhovníkov v zákrute, ktorá je súčasťou hlavného ťahu v dedine. Máme tu veľa kamiónov ako i osobných áut a pred dvomi rokmi sa vyskytla možnosť odkúpiť starý dom, ktorý bol v dezolátnom stave. Zakúpili sme pozemok a do roka a pol sme spracovali projektovú dokumentáciu a všetko, čo bolo potrebné," priblížil pre TASR výstavbu obecnej tržnice starosta Častkoviec Dušan Bublavý.

Ako pokračoval, vzhľadom na to, že pozemok bol väčší, obec sa vedľa trhoviska, ktoré je už mimo hlavného ťahu obce, rozhodla postaviť aj malé detské ihrisko. Pri stavbe hracích prvkov pritom využili starý jaseň, ktorý asi 17 mesiacov dozadu spadol v obecnom parku. "Ten náš kmeň bol využitý na domček, z ktorého ide šmýkačka, hojdačky," spresnil.

Starosta Častkoviec spolu s predsedom vlády SR Robertom Ficom zároveň pokrstili monografiu o obci. Ako povedal Bublavý, ide vôbec o prvú knihu o obci, ktorá mapuje obdobie od jej prvého osídlenia až po súčasnosť.

Výstavba obecnej tržnice nie je prvým projektom, ktorým sa snažia Častkovce rozvíjať, v obci prebehla výstavba bytových domov, individuálnej výstavby či sa zrekonštruovalo viacero objektov. "Ja som veľmi rád, že sa nám vidiek rozvíja, pretože ľudia by mali žiť aj na vidieku, nemali by sa len sťahovať smerom do miest a Častkovce sú obec, ktorá je dobrým príkladom toho, aké kvalitné služby sa dajú poskytovať ľuďom," uviedol pre TASR Fico.

Ako doplnil, svedkom obrovského vývoja v tejto obci je už niekoľko rokov, keďže sa tu postavili obecné byty, je tu veľká individuálna bytová výstavba, majú vynovené ihriská, kultúrny dom, športové zariadenia, parkoviská, tržnicu či detské ihrisko. "Častkovce preto môžu byť veľmi dobrým príkladom pre iné obce na Slovensku," dodal.