Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Trenčiansky kraj

Do bezbariérových priechodov dala Považská Bystrica takmer 5000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

"Ďalšie priechody, ktorým chýbajú nájazdové plochy, bude mesto robiť postupne v závislosti od možností rozpočtu," uzavrela považskobystrická hovorkyňa.

Považská Bystrica 17. mája (TASR) – Mesto Považská Bystrica investovalo do vybudovania bezbariérových nájazdov k priechodom pre chodcov 4800 eur. TASR informovala hovorkyňa mesta Iveta Kováčiková.

"V uplynulom týždni mesto Považská Bystrica na priechodoch pre chodcov v blízkosti hypermarketu Tesco a športovej haly nechalo vybudovať bezbariérové nájazdové plochy. Tie umožnia plynulejší a bezpečnejší zostup na vozovku nielen pre mamičky s kočiarmi, ale aj pre vozičkárov," priblížila Kováčiková.

Ako dodala, priechody pre chodcov nachádzajúce sa na komunikácii smerom od sídliska Dedovec k športovej hale boli ešte donedávna pre mamičky s kočíkmi, ako aj vozičkárov komplikované, chýbali na nich nájazdové plochy. Mesto sa tento stav rozhodlo napraviť a minulý týždeň časti chodníkov zrekonštruovalo.

"Podobné práce boli realizované aj na priechode pre chodcov na okružnej križovatke. Ďalšie priechody, ktorým chýbajú nájazdové plochy, bude mesto robiť postupne v závislosti od možností rozpočtu," uzavrela považskobystrická hovorkyňa.