Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Trenčiansky kraj

Dôchodca z Prievidzského okresu hodil po manželke nôž

Ilustračné foto Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Dôchodca 25. apríla večer vytiahol na manželku dýku a kričal na ňu, či ju má zabiť.

Prievidza 30. apríla (TASR) - Zo zločinov vydierania a obmedzovania osobnej slobody a pokračovacieho prečinu nebezpečného vyhrážania obvinil prievidzský policajný vyšetrovateľ 62-ročného Vladimíra z okresu Prievidza. "Obvinený sa počas uplynulého víkendu 25. a 26. apríla vyhrážal svojej 45-ročnej manželke zabitím," informovala dnes TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako ďalej uviedla, dôchodca 25. apríla večer vytiahol na manželku dýku a kričal na ňu, či ju má zabiť, a nútil ju, aby mu zohnala peniaze. Žene z kabelky vzal kľúče a mobilný telefón, následne ju zamkol v dome. Pred tým sa jej vyhrážal, že ju rozpára, ak zavolá policajtov. "Jeho besnenie pokračovalo aj na druhý deň 26. apríla. V čase obeda jej začal vulgárne nadávať a priložil jej ku krku kuchynský nôž. Žena prešla do vedľajšej miestnosti a vtedy po nej obvinený hodil nôž, ale našťastie ju nezasiahol. V tom mu zazvonil mobil, čo žena využila a ušla na toaletu, odkiaľ privolala políciu. Keď vyšla von, tak sa jej vyhrážal, že ju zabije, ak zavolala políciu. Že ak políciu volala, tak jeho dýka prejde cez jej spánok," doplnila.

Žena mala dôvodnú obavu o svoj život a zdravie. Policajti po svojom príchode agresívneho dôchodcu obmedzili na osobnej slobode. "Za tieto skutky obvinenému hrozí v zmysle zákona trest odňatia slobody na štyri až desať rokov. Na súd si na základe rozhodnutia sudcu Okresného súdu v Prievidzi počká vo väzbe," dodala Antalová.