Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Trenčiansky kraj

Dom smútku v Prievidzi zrekonštruovali za vyše 445.000 eur

Ilustračné foto. Foto: Deň bielych ruží v Handlovej

Rekonštrukciu domu smútku na hlavnom cintoríne zabezpečovali spoločnosti SOAR sk, a. s., a SOAR, spol. s r. o., obe so sídlom v Žiline, od marca 2018.

Prievidza 4. februára (TASR) - Dom smútku na cintoríne na Mariánskej ulici v Prievidzi prešiel komplexnou rekonštrukciou. Ukončenie prác za vyše 445.000 eur umožnilo miestnemu stredisku pietnych služieb opäť vykonávať obrady v štandardnom režime, informoval hovorca mesta Michal Ďureje.

"Práce spočívali v rekonštrukcii strešného plášťa a zateplení objektu, výmene výplní otvorov, rekonštrukcii elektroinštalácie, elektrického vykurovania, sociálnych zariadení, rozvodov vody a kanalizácie, tiež v inštalácii klimatizácie, podhľadov, vo výmene nášľapných podlahových vrstiev, obkladov a prípojky nízkeho napätia," spomenul Ďureje.

Rekonštrukciu domu smútku na hlavnom cintoríne zabezpečovali spoločnosti SOAR sk, a. s., a SOAR, spol. s r. o., obe so sídlom v Žiline, od marca 2018. Cena za dielo predstavovala 445.604,15 eura vrátane dane z pridanej hodnoty.

"Pietne obrady sa už v týchto dňoch konajú vo vynovených a vykurovaných priestoroch obradnej siene domu smútku. Pochovávanie je zabezpečované denne okrem sobôt, nedieľ a sviatkov," dodal hovorca mesta.