Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Trenčiansky kraj

Festival Bažant Pohoda 2015 spresňuje line-up

Z festivalu Bažant Pohoda 2014, ilustračné foto Foto: TASR/Radoslav Stoklasa

Sobota 11. júla ponúkne na hlavnom pódiu malú cestu okolo sveta.

Bratislava 22. mája (TASR) - Čoraz jasnejšie vyzerajú kontúry dramaturgie 19. ročníka festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční na letisku v Trenčíne od 9. do 11. júla. Zahrievacie kolo vo štvrtok 9. júla sa začne na Red Bull Tour Buse na striedačku s narodeninovou párty na hlavnom pódiu. Tu odpáli oslavu 20 rokov na scéne skupina Para, po nej vystúpia "tridsiatnici" Bez ladu a skladu. Vrcholom večera bude dvojhodinový Koncert Manu Chao La Ventura.

V piatok 10. júla zahrajú na Bažant Stage Eagles of Death Metal, FFS (Franz Ferdinand & Sparks) a Die Antwoord. Na druhom najväčšom pódiu vystúpia Tiken Jah Fakoly či industriálna legenda Einstürzende Neubauten. Výbornú zábavu a azda najlepší tanečný parket v strednej Európe ponúkne v ten istý deň Space aréna, zahrajú tam Beardyman, Hudson Mohawkke, A-Trak a RL Grime.

Sobota 11. júla ponúkne na hlavnom pódiu malú cestu okolo sveta. Zahrá izraelská skupina Lola Marsh, sýrsky umelec Omar Souleyman či Les Ambassadeurs z Mali, v tejto zostave účinkujú hviezdy worldmusic ako Amadou & Mariam či Salif Keita. Približne o ôsmej večer sa začne aj azda najočakávanejšia udalosť, ktorou bude koncert Björk. Súčasťou jej vystúpenia bude okrem výbornej hudby a väčšej sláčikovej sekcie aj denný ohňostroj. Orange Stage ovládne jemnejšia hudba a silné melódie skupín Of Montreal, Korben Dallas Symphony a Cocorosie.

Novinky čakajú aj vizuálne umenie. Priestor festivalu spestria víťazné návrhy súťaže Public Art Festival Contest. Nebudú chýbať ani kreatívna zóna, výstavy fotografií, sôch a ďalšie expozície. Vďaka spolupráci s Bielou nocou si budú môcť návštevníci pozrieť aj niektoré diela z tohto festivalu vizuálneho umenia.

Silné zastúpenie bude mať slovenská hudobná scéna. V zozname účinkujúcich sú Le Payaco, Sendreiovci s orchestrom, Puding pani Elvisovej, Chiki Liki Tu-a, Billy Barman, SĽUK, Fallgrapp, B-Complex, Zlokot, Saténové ruky, Stručné dejiny vesmíru, Swingless Jazz Ensemble, Turbosampler, Makkatu, STX, Triple Sun, Nina Pixel či Drakh. TASR informoval PR manažér festivalu Anton Repka.